Het gevoel van kort haar

Lang haar net voor het afknippen
Foto: Bigstock
Vraag: Hoe voelt het om kort haar te hebben? En hoe groot is de kans dat ik mijn haar niet opnieuw wil laten groeien nadat ik gekozen heb voor kort? Ik ben van plan om mijn haar dat tot een stuk onder de schouders komt nu super kort te laten knippen rond mijn oren en echt kort achteraan.
 
Ik speel al jaren met het idee van een pixie en nu mijn vriend dit goed vindt, wil ik ervoor gaan! Mijn vriend houdt wel van het idee van een pixie make-over, maar hij vreest dat ik zoveel van het gevoel van kort haar zal houden dat ik het nooit meer wil laten groeien.

 
Antwoord: Geen enkele ervaring van twee mensen die van lang naar kort haar gaan, kan dezelfde zijn, dus denk ik dat ik het best mijn eigen ervaring van lang naar kort kan vertellen om u doeltreffende en bruikbare feedback te geven. Toen ik op school zat, droeg ik mijn haar altijd erg lang. Ik liet het nooit korter dan de schouderbladen knippen. Ik koos ervoor om het minstens tot op het midden van mijn rug te laten hangen. Na het middelbaar besliste ik willekeurig om het erg kort te knippen.
 
Ik deed wat opzoekwerk en besliste om te gaan voor een pixie snit met een lange en dikke pony en lange zijkanten. Toevallig zag ik een echt mooie dame met haast exact hetzelfde kapsel dat ik wou toen ik op een avond op restaurant zat. Mijn ma moedigde mij aan om de dame aan te spreken en te vragen wie haar kapper was. Ik deed dit en de vrouw gaf mij het adres van het kapsalon en de naam van de specifieke kapper en ook haar naam als referentie.
 
Mijn ma nam mij de volgende dag mee naar het kapsalon in kwestie en ik vroeg de kapper om mijn haar te kortwieken. Hij vroeg me of ik wel zeker was dat ik wou afscheid nemen van mijn erg lange haar en ik verzekerde hem dat dit het geval was. Hij begon opgewonden te knippen en toen hij klaar was, zag ik er compleet anders uit, maar op een goede manier.
 
De verandering was fenomenaal, maar wat ik mij het meest herinner is hoe licht en vrij mijn hoofd aanvoelde! U zult verbaasd zijn hoe zwaar lang haar weegt op uw hoofdhuid en hoezeer lang haar een negatieve invloed heeft op uw beweeglijkheid. In elk geval was dit n van de meest bevrijdende ervaringen uit mijn leven. Sindsdien heb ik mijn haar opnieuw voor lange periodes erg lang laten groeien en tussenin ook erg kort laten knippen, alles afhankelijk van mijn stemming of levensfase.
 
Mijn raad naar u toe is om ervoor te gaan en uw haar kort te laten knippen. Het is duidelijk dat u erg goed nagedacht hebt en dit goed besproken hebt met uw vriend, dus is het niet iets waar u waarschijnlijk spijt van zult hebben. Volgens mijn ervaring zult u vermoedelijk lange tijd genieten van het korte haar en daarna zult u het opnieuw laten groeien wanneer u er klaar voor bent. Eens u kort haar ervaren hebt, zult u waarschijnlijk voor de rest van uw leven afwisselen tussen lang en kort haar, afhankelijk van uw stemming en levensfases. Geniet ervan!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Is kort haar saai?
 
Past een kort kopje bij iedereen?