Kinderachtig kapsel

Kinderachtig kapsel
 
Vraag: Wanneer is een kapsel te kinderachtig? Ik ben 29 jaar en zou er op kantoor professioneel willen uitzien. Ik zou er ook jong willen uitzien. Waar trekt u de lijn tussen jong en kinderachtig?
 
Antwoord: Dit is een interessante vraag. Ik zou zeggen dat het antwoord drie componenten bevat.
 
1. De lengte van uw haar. Vrouwen hebben gewoonlijk korter haar dan tienermeisjes. Dit komt doordat zij de middelen hebben om regelmatig naar een kapsalon te gaan en hun haar dus op regelmatige basis onderhouden en vaak een nieuw kapsel of een nieuwe kleur uitproberen. Kortere kapsels maken een vrouw ook jonger en het vergt minder tijd om het haar elke ochtend te stylen, te föhnen, te straightenen of te krullen vooraleer naar het werk te gaan.
 
Tienermeisjes hebben gewoonlijk lang haar, hoofdzakelijk omdat dit de trend of norm is op school en ze de middelen niet hebben om elke maand naar het kapsalon te gaan. Ouders van tienermeisjes zullen hun dochter gewoonlijk nu en dan eens naar de kapper laten gaan, maar niet regelmatig, omwille van de kost en omdat ze hun kinderen de waarde van geld en speciale privileges willen leren.
 
2. De manier waarop u uw haar gaat stylen. Hebt u lang haar, dan zal een goed geconstrueerde of moderne paardenstaart niet kinderachtig lijken, maar een rijpe dame met vlechtjes vrij zeker wél. Hebt u lang haar, dan kunt u ervoor kiezen om het te föhnen of te krullen in grote losse golven. Dit is een tijdloos klassiek kapsel voor dames van alle leeftijden en dit zal er nooit kinderachtig uitzien. Dit kapsel vraagt tijd en inspanning, maar het verzekert u dat u er steeds verzorgd en chic zult uitzien op kantoor.
 
U kiest best ook voor subtiele highlights of lowlights of voor de nieuwe bronde trend (mix van blond en bruin). Zo’n kapsel omvat erg subtiele, haast zonnige highlights met een basiskleur die uw huidskleur complimenteert, wat u een erg jeugdig en toch elegant kapsel geeft. Tieners gaan vaak voor extreme haarkleuren doordat ze willen experimenteren of niet genoeg kennis hebben, waardoor ze vaak rondlopen met platinablond haar dat té veel behandeld werd of met strenge, pikzwarte lokken. Rijpe dames kiezen voor meer elegante en flatterende kleuren die een aanvulling zijn bij hun huidskleur en kapsel.
 
3. Haaraccessoires. Accessoires kunnen prachtig zijn wanneer u uw haar gaat stylen voor het werk. Maar wees op uw hoede voor accessoires die er kinderachtig kunnen uitzien. Overdreven felle, grote, gedetailleerde of opzichtige accessoires met nepdiamanten hellen over naar het kinderachtige wanneer ze gedragen worden door een rijpere dame of een type zakenvrouw. Kiest u voor accessoires, hou het dan eenvoudig en elegant.
 
Werkt u in een creatievere werkomgeving, dan hebt u meer ruimte om te experimenteren zonder kinderachtig over te komen. Schoonheidsassistentes of uitgeefsters, schrijfsters, modellen enz… kunnen spelen met meer opvallende kapsels en accessoires, terwijl zakelijke types, advocates, boekhoudsters en bediendes de zaken best gedempt houden.
 
Tienermeisjes zijn net het tegenovergestelde. Zij experimenteren vaak met krachtige kleuren, grote accessoires uit plastiek of metaal met glinsterende valse juwelen en komen vaak erg hip en trendy voor de dag. Dit is iets waar we allemaal mee konden experimenteren tijdens onze schoolperiode, maar het is een trend die we best achter ons laten eens we beginnen aan onze professionele carrière. Behalve wanneer uw carrière met zich meebrengt dat u op de hoogte moet blijven van die trends. Dan hebt u als het ware een wildcard om er belachelijk uit te zien.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Kapsels passend bij je leeftijd
 
Kapsels om er gelukkiger uit te zien