Verschil tussen highlights en lowlights

Highlights of lowlights
 
Vraag: Wat is het verschil tussen highlights en lowlights?
 
Antwoord: Highlights zijn het tegenovergestelde van lowlights. Beide termen verwijzen naar verfstreepjes in je haar, maar bij highlights gaat het om lichtere strepen dan je eigen haarkleur en bij lowlights zijn de strepen donkerder dan de eigen haarkleur.
 
Highlights werken het best bij donkerder haar, terwijl lowlights het best tot hun recht komen bij lichtere haren.
 
Lowlights ogen iets subtieler dan highlights, want de donkerdere plukjes komen onder de lichtere haren te liggen. Highlights creëren een luchtig, zonnig en fris effect.
 
Beiden worden aangebracht via dezelfde technieken.
 
De folietechniek wordt het meest gebruikt. Hierbij positioneert de kapper enkele plukjes haar op een folie. Die worden dan geverfd, waarna de folie dichtgevouwen wordt. Op die manier kan de kapper dicht bij de aanzet van het haar komen.
 
Highlights en lowlights kunnen ook aangebracht worden via de kamtechniek. Hierbij kamt de kapper de verf gewoon door de haren. Voordeel is dat dit snel gaat en voor een natuurlijk resultaat zorgt.
 
Een oudere methode is de muts. De klant krijgt een soort badmuts met gaatjes op zijn hoofd. De kapper trekt dan enkele plukjes haar doorheen de muts en die gaat hij dan verven.
 
Naast highlights en lowlights bestaan er ook nog babylights. Dit zijn erg onopvallende lights, meestal highlights. Je haren krijgen een natuurlijk sunkissed effect zonder dat het lijkt alsof je ze geverfd hebt. Babylights zitten niet overal in het haar, maar enkel op de kruin en rond het gezicht. Ze zijn ook heel fijn. Elke haarkleur leent zich tot het toepassen van babylights.
 
Voordelen van zowel highlights als lowlights zijn dat ze je haren minder beschadigen dan wanneer je je volledige haardos laat verven. Ook is het zo dat grijze uitgroei minder opvalt wanneer je coupe reeds genuanceerd is door highlights of lowlights.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar