Gekke haarkleuren op elke leeftijd!

Oudere vrouw met lang grijs haar met een paars kleuraccent en een paarse coltrui
Afbeelding: AI-illustratie
Ok, laten we de waarheid zeggen: je bent nooit te oud voor iets, zelfs niet voor gek geverfd haar! Soms moeten we eens een beetje risico nemen om ons opnieuw levendig te voelen en onze haarkleur eens wisselen is de perfecte manier om dit te doen en dan bedoel ik niet door bij het basis kleurenspectrum te blijven.
 
Ik heb mensen horen zeggen dat hoe ouder je wordt, hoe meer gereserveerd je zou moeten zijn en hoe korter je haar moet worden. En dat je altijd moet proberen om die grijze haren te dekken. Ik ben het er niet mee eens.
 
Waarom eens niet iets totaal anders proberen? Waarom niet een compleet tegenovergestelde richting kiezen en je haar paars verven? Ik weet het, het klinkt misschien iets t excentriek en misschien laat je beroep zon krachtige look niet toe, maar luister gewoon eens naar wat ik te zeggen heb. Er zijn zoveel manieren om plezier en pit aan je look te geven en misschien ben je je er zelfs niet van bewust. Hier vind je enkele manieren om van basis naar krachtig te gaan, los van je leeftijd; we leven maar n keer, dus laten we dat in kleur doen.
 
Het lijkt alsof paars de meest voorkomende kleur is die mensen willen, grotendeels omdat er met paars de kleinste kans op mislukking is wat betreft het eindresultaat. Met blauw kan je uiteindelijk eindigen met een groene of waterachtige kleur, terwijl felroze oranje kan uitslaan en dat is wellicht niet waar je naar op zoek bent.
 
Wanneer het gaat om het veranderen van je haarkleur, dan zijn er verschillende benaderingen en opties, zoals highlights, ombre, onderkleur en natuurrlijk het klassieke verven in n egale kleur. Al deze methodes zijn gelijkaardig qua manier om te verven, maar ze vereisen een verschillende aanpak qua onderhoud.
 
We zullen starten met wat het makkelijkst te onderhouden is en dat zijn highlights of ombre kleur. Waarom is deze look zo makkelijk om mee om te gaan? Omdat je echt enkel de levendige kleur die je gekozen hebt moet opfrissen wanneer die wat dof wordt. Ombre is donkerder bovenaan en wordt stapsgewijs lichter naar beneden toe. De look ziet er prachtig uit wanneer je donkerder haar hebt dat progressief verandert in pruimenkleur of lavendel, afhankelijk van je voorkeur.
 
Highlights zijn net zo: stroken haar in de kleur van je keuze die zich vermengen met je bestaande haarkleur. Maar, er is een valstrik; je zal haast steeds een bleekproces moeten ondergaan om de levendige kleur te bekomen die je wenst, hoofdzakelijk omdat tinten zoals roze en paars zich niet in het kleurenspectrum bevinden en ze moeten bewerkt worden.
 
Blond haar met verschillende tinten rood en in een korte bob geknipt
Afbeelding: AI-illustratie
Heb je van nature lichter haar, dan heb je geluk, want dan moet je misschien slechts minimaal verhelderen om de gewenste tint te bekomen. Is je haar echter bruin, dan zal bleken noodzakelijk zijn, tenzij je een coole kleur kiest die donkerder is dan je natuurlijke kleur.
 
Is bleken nodig, dan wordt enorm aanbevolen om naar een kapper te gaan en niet thuis te experimenteren. Bleken kan namelijk je haar al dan niet voorheen geverfd ernstig beschadigen. Je kapper zal je op de beste manier kunnen begeleiden zodat je maximale resultaten bekomt met minimale beschadiging en haarbreuk. De kapper zal misschien adviseren om highlights aan te brengen ongeveer n tot twee weken vooraleer je de finale kleur krijgt om je haar de kans te geven om te genezen en te herstellen. Jullie kunnen samen ook de beste schakering van je gekozen kleur bespreken om zo goed mogelijk te passen bij je huidskleur.
 
Lees verder ...