Nachtmerrie bij de kapper

Nachtmerrie in het kapsalon
Foto: Bigstock
Vraag: Waarom hebben zoveel vrouwen nachtmerries wanneer het om haar gaat? Ik hoor zoveel horrorverhalen en ik vraag me af of de zaken die mislopen de schuld zijn van de klant of van het kapsalon. Zoveel vrouwen zijn ongelukkig na een knipbeurt of een nieuw kleurtje
 
Antwoord: Deze vraag heeft zoveel antwoorden en alles hangt af van specifieke situaties. Er zijn toch enkele factoren die zoveel voorkomen dat ik ze hier zal vermelden om toch eens over na te denken.
 
Eerst en vooral hebben vrouwen de neiging om onrealistische verwachtingen te hebben omtrent het effect van de eigenlijke verandering wanneer ze kiezen voor een nieuw kapsel. Een voorbeeld. Misschien kiest u om uw doffe haren te laten verven in een energiek blond en om extensions te laten aanbrengen om uw haar langer en dikker te maken en vraagt u aan uw kapper om uw nieuwe haarsnit te stylen in tuimelende golven.
 
Dit betekent echter nog niet dat u er uiteindelijk zult uitzien zoals Candice Swanepoel. U zult er vermoedelijk eerder uitzien zoals Kirstie Alley op een bad hair day en dit is waarschijnlijk niet wat u beoogt. Wanneer u kiest voor een haarsnit, kleur, verandering van stijl, wees dan alstublieft realistisch. Bespreek uw verwachtingen met uw kapper, vooral wanneer de verandering groot is.
 
Ten tweede: kies voor een echt goede kapper waar u goed mee overweg kunt en blijf zolang mogelijk bij dezelfde kapper. Ieders haar is verschillend en hoe langer een kapper het haar van een klant behandelt, hoe beter hij in staat zal zijn om het te stylen, te knippen en te verven. Met verloop van tijd bouwt u een echte relatie op met uw kapper, wat immens helpt wanneer u suggesties en persoonlijk advies enz nodig hebt.
 
Bij dezelfde kapper blijven verzekert u er dus van dat u niet zal eindigen in de stoel van een onervaren kapper of een gekke kapper die te veel van zijn schaar houdt. Zo bent u er ook zeker van dat u een kapper hebt die kan luisteren naar uw persoonlijke uitdagingen en successen. Hij kan u constructieve kritiek geven en ervoor zorgen dat het eindresultaat ook nog eens prachtig is.
 
Vermijd steeds om naar een kapper te gaan die u niet kent, vooral wanneer u geen persoonlijke referenties hebt in verband met deze kapper. De antagonist in de meeste van dergelijke horrorverhalen is heel vaak ofwel een super onervaren kapper ofwel een kapper die zijn mening wil opdringen. Natuurlijk kan het nog steeds misgaan met een kapper die u wl al jaren kent, maar de kans dat dit gebeurt is enorm klein.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Kapster die te kort knipt
 
Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?
 
Je kappersbezoek: van de hemel naar de hel?