Haar beschadigd door wollen jas

Wollen jas die het haar beschadigt
Foto: Bigstock
Vraag: Mijn haar tot op de ellebogen werd erg beschadigd door de kraag van mijn wollen jas die ik de hele winter droeg. Ik merkte tijdens de vroege lente dat mijn middelste haar achteraan veel korter was dan de rest. Mijn haar brak een heel stuk af op enkele centimeters afstand van mijn hoofdhuid.
 
Ik heb al mijn haar anderhalf jaar geleden kort laten knippen. Het is niet echt hersteld. Al het niet-beschadigde haar groeit snel en gezond, maar de beschadigde sectie achteraan groeit dun en beschadigd ogend terug, met heel wat korte, zon 5 cm lange haartjes erdoor (nieuwe groei?), maar waarom blijft het zolang dezelfde lengte?
 
Het ziet er verschrikkelijk uit. Waarom ziet die zone er nog steeds beschadigd uit? Ik liet mijn haar grondig bijknippen. Ik verf het niet, gebruik geen warmtestyling of andere chemische processen. Ik was het ook niet elke dag. Ik behandel het met zachtheid. Ik eet erg gezond en neem vitaminen. Wat kan ik doen? En waarom groeit mijn haar niet normaal?

 
Antwoord: Het spijt me dat u deze verschrikkelijke ervaring moest meemaken. Wollen jassen zijn bijzonder agressief voor haar, vooral omdat er statische elektriciteit ontstaat. Die doet het haar nog dichter tegen de wol kleven en veroorzaakt eventueel genoeg wrijving tijdens een normale beweging om uiteindelijk haarbreuk te veroorzaken.
 
Om dit te vermijden, draagt u best een zijden sjaal rond uw nek of zelfs rond uw hoofd ( la Grace Kelly) om uw haar te beschermen tegen het jasoppervlak. Denk er eveneens aan dat ons haar de neiging heeft om de hele tijd vochtig te worden. Haar is super breekbaar wanneer het nat is, dus breekt het nog makkelijker af tijdens die periode van het jaar.
 
Het gemiddelde haargroeitempo is een goede cm per maand. Sommige mensen hebben moeite om lang haar te bekomen, maar aangezien u vr deze ongelukkige gebeurtenis reeds lang haar had en de rest van uw haar normaal groeit, is dit niet het geval bij u. Het is vermoedelijk zo dat het haar dat achteraan afbrak last heeft van gespleten punten en ook nog steeds beschadigd is. Dit zal duidelijk bijdragen tot het feit dat het nog steeds afbreekt.
 
U moet ook andere zaken indachtig zijn die de situatie erger zouden kunnen maken. Als u een halssnoer draagt (zelfs een fijn exemplaar), dan zal dit eveneens het haar doen afbreken. Ik heb een vriendin bij wie het haar maar niet wou groeien in de nekzone en ze besefte pas later dat de reden hiervoor haar gouden halsketting was die ze van haar ouders kreeg voor haar 21ste verjaardag!
 
Haarbanden zijn ook een grote schuldige wanneer het gaat om haarbreuk. Als u uw haar vaak opbindt, dan zult u vaak horen dat het haar afknapt wanneer u het elastiekje rond de paardenstaart doet. Gebruik beter een speld als clip of gebruik een metaalvrij haarbandje als u toch uw haar wilt binden; zo zal er minder beschadiging zijn.
 
U kunt naar een professioneel salon gaan en kiezen voor een keratinebehandeling voor de beschadigde sectie. Zo zal het beschadigde haar sterker worden en beter groeien.
 
Droog uw haar beter met een T-shirt dan met een handdoek, want zo ontstaat er minder wrijving. Doe versterkende producten op het beschadigde deel en probeer warmte of chemische producten zoals kleuring of bleekmiddel te vermijden op dat deel van uw haar tot het normaal gegroeid is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Zijde en satijn voor gezond haar