Zijde en satijn voor gezond haar

Bloes uit satijn en lang haar
Foto: Indigolotos/Shutterstock
Vraag: Ik lees dat zijden of satijnen hoofdkussens goed zijn voor uw haar wanneer u slaapt, omdat die minder wrijving tegen het haar veroorzaken. Geldt hetzelfde voor kledij?
 
Wanneer u lang haar hebt en u het zo gezond mogelijk wilt houden, is het dan beter om zijden of satijnen bloesjes te dragen in plaats van katoenen blouses?

 
Antwoord: Het maakt niet zon groot verschil om zijden of satijnen blouses te dragen, zelfs wanneer uw haar erg lang is. De reden volgt hieronder:
 
Wanneer u slaapt, is uw hoofd gewoonlijk gedrukt in constant contact met het hoofdkussen of beddengoed. Het haar tussen het hoofd en het beddengoed wordt dan gewreven tegen het beddengoed wanneer u s nachts beweegt. Het is deze wrijving die de beschadiging veroorzaakt. En zijden en satijnen stoffen kunnen die helpen bestrijden.
 
Wanneer u nu wakker bent en bezig bent met uw dagelijkse routine, dan kan het haar wel strijken langs de stof van uw blouse, maar dan wrijft het gewoonlijk niet tegen de stof als vanzelfsprekend. Waarschijnlijk zal het haar gewoon tegen de stof van uw blouse liggen met weinig of geen dwang.
 
Daarnaast is er n mode-item dat u moet overwegen wanneer het gaat om het glad houden van het haar: wanneer u kiest voor een sjaal, dan is die best uit zijde of satijn. En dan heb ik het specifiek over sjaals die u draagt om uw haar te bedekken of als accessoire om het haar naar achter te knopen op de vele manieren die er zijn voor een creatief iemand. De bedoeling van de sjaal in dit geval is het haar vast te maken en in bedwang te houden, dus wilt u een stof die de schubbenlaag (cuticula) niet te veel overeind zet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Gezond haar met zijde en satijn
 
Haar beschadigd door een wollen jas