U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

De voordelen van een bob

Vraag: Vorige week wilde één van mijn oudere klanten (veertig jaar of zoiets) weten wat de voordelen van een bob zijn wanneer u ouder wordt. Geen lange bob, maar de kinlange bob. Ik denk dat ik haar al de juiste antwoorden gaf, maar ik zou uw mening over de voordelen van een bob willen kennen.
 
Antwoord: Een kinlange bob is naar mijn mening echt een goede keuze voor iemand van veertig jaar. Ik zal u mijn redenen geven, maar aangezien u zelf ook kapper bent, zullen die redenen waarschijnlijk overeenkomen met de uwe.
 
De meest evidente reden is het feit dat kinlange bobs een vrouw jonger maken, voor verschillende redenen. Had ze voorheen lang haar, dan is het volume verminderd, wat haar gezicht opent en haar een lichtere look geeft. Rijpe dames met lang haar trappen regelmatig in de val van de paardenstaart of knot omdat ze drukke levens leiden en de tijd niet hebben om hun haar elke dag te föhnen of te straightenen. Bent u ook zo iemand, laat uw haar dan knippen in een meer handelbaar, verfijnd kapsel. Een oudere dame mag eigenlijk tijdens de kantooruren niet rondlopen met een paardenstaart.
 
Modern kapsel voor een oudere dame

Een goed gestylede en onderhouden kinlange bob ziet er chic en verfijnd uit. En omdat het haar zoveel korter is, is het echt makkelijk om het in topvorm te knippen en te houden. U kunt het haar makkelijk elke dag of om de twee dagen föhnen en stylen. Zo zult u er steeds prachtig uitzien tijdens meetings of op kantoor. Omdat het haar kort is, kost het minder om het te laten verven en om highlights te laten aanbrengen.
 
Uw shampoo, conditioner, masker en haarstylingproducten gaan ook zoveel langer mee. Ik adviseer steeds om het extra geld te spenderen aan een betere verzorging van uw haar, omdat u dat geld anders toch had gebruikt voor uw haar. Kies voor een (Braziliaanse) keratine behandeling om de paar maanden. Zo wordt uw haar super glanzend en is het makkelijk te hanteren, wat u nog meer tijd zal doen uitsparen.
 
Ons haar wordt dunner naarmate we verouderen. Dit is erg zichtbaar bij lang haar, omdat lang haar veel sneller vettig wordt, wat betekent dat de haarstructuren aan elkaar en aan de hoofdhuid kleven. Zo ziet u beter de plaatsen met haarverlies. Wanneer u het haarvolume in een bob knipt, dan hebt u niet langer die droge punten en het dode gewicht. De haarfollikel hoeft niet zoveel talg/haarolie te produceren om die broze en droge punten te bereiken. Het haar is automatisch zuiverder en lichter, wat groter volume betekent en dus ziet het er dikker en gezonder uit.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
De bob haarsnit
 
Hoe een bob verzacht kan worden
 
Bobkapsels voor oudere dames
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact