Een bob verzachten

Bob kapsel voor een oudere vrouw
Foto: Spaxiax/Shutterstock
Vraag: Ik ben een vrouw van 55 jaar en ik wil weten hoe een bobsnit kan verzacht worden. Erg strenge haarsnitten maken ons veel ouder. Kan een bob laagjes krijgen en op die manier zachter worden? Bedankt!
 
Antwoord: U hebt gelijk dat erg strenge haarsnitten iemand ouder kunnen doen lijken. Naarmate we verouderen, hebben we meer nood aan een verzachte look en u kunt een bob zachter maken op een aantal manieren.
 
Hoe u de look verzacht wordt bepaald door de noden van uw specifieke haartype en bijzonderheden. Is het probleem gewoon een kwestie van harde randen en lijnen in globaal plat haar? Dan kunt u misschien wat box laagjes toevoegen waar het haar aan de oppervlakte gelaagd is. De haarlijn van de algemene look wordt wel solide gehouden. Zo kunt u wat golving creŽren en zoals nodig volume toevoegen aan het haar om de look te verzachten.
 
Is het probleem niet ďplatĒ haar, dan moet u misschien wel de kniplijn van het haar afschuinen door dunne haarstroken te nemen en de haarpunten in een hoek te knippen om het volume bij de uiteinden te verminderen. Dit creŽert laagjes langs de lagere haardelen. Hebt u op die manier nog niet de nodige hoeveelheid zachtheid, dan kunt u de haarpunten textureren met de pointcutting techniek of met een scheermes.
 
Zo ontstaat een contour langs de haarpunten die harde randen verzacht en zorgt voor een behaaglijke finish van het totale kapsel.
 
©Kapsels.net
 
Gerelateerde artikelen:
 
Bobkapsels voor oudere dames
 
Haar en de ouder wordende vrouw