Hoe een clarifying shampoo aanbrengen

Hoe shampoo gebruiken
 
Vraag: Ik heb overal gezocht, maar geen antwoord gevonden. Ik weet dat we normaal gezien niet verondersteld worden om shampoo te doen op onze haarpunten. Enkel op de wortels en dan de shampoo laten naar beneden druipen, om beschadiging te voorkomen. Hetzelfde geldt voor conditioner, maar dan omgekeerd: doe enkel conditioner op de haarpunten, niet op de wortels, zodat de conditioner het haar niet verstopt.
 
Maar wanneer we gaan zwemmen, moeten we dan de clarifying shampoo ook op de punten doen, zodat de chloor verdwijnt? Of passen we dezelfde methode toe als bij gewone shampoo en laten we die gewoon op de punten druipen? Hetzelfde voor de condioner: op de wortels, gezien die ook blootgesteld zijn aan chloor? Ik stel deze vraag in naam van mijn 5-jarige dochter en mezelf. Heel erg bedankt voor uw hulp!

 
Antwoord: Om eerlijk te zijn doen de meeste mensen gewoonlijk eenvoudigweg shampoo en conditioner op de totale lengte van hun haar om er zeker van te zijn dat alles grondig gewassen wordt. Zelfs in kapsalons zult u merken dat de leerjongens/-meisjes en kappers de hele lengte van het haar wassen, om ervoor te zorgen dat alles zuiver is.
 
Denk eraan dat clarifying shampoo (ook wel diepreinigende, purifying, detoxifying of deep cleansing shampoo genoemd) het haar op een veel dieper niveau reinigt dan andere shampoos, wat betekent dat de hele haarschacht conditioner zal nodig hebben. Clarifying conditioner is ook ontworpen om de haarlengte te bedekken en te voeden, maar verstopt die niet en maakt die niet kleverig.
 
Aangezien u duidelijk gevoelig bent voor het feit dat u uw haar niet wilt uitdrogen en het ook niet wilt verstoppen met conditioner, zou ik aanraden om het minder vaak te wassen. Als u uw haar nu elke dag wast, probeer het dan in de toekomst om de twee of drie dagen te wassen. De meeste mensen hoeven hun haar pas twee keer per week te wassen. In het begin is het mogelijk dat uw haar iets vettiger is dan gewoonlijk, maar het zal zich snel genoeg aanpassen aan zijn vetafscheiding.
 
De meeste mensen beseffen niet dat door het haar elke dag te wassen men de haarfollikels overstimuleert om méér en méér vet te produceren, wat het haar erg snel vuil en kleverig doet ogen. Het haar minder vaak wassen heeft ook andere voordelen, zoals gezonder haar dat sterker groeit. Aangezien u uw haar niet elke dag of om de twee dagen ontdoet van zijn natuurlijke oliën, zal het de kans krijgen om zijn eigen olie te gebruiken om zichzelf te versterken en te voeden.
 
Dit is in het bijzonder het geval bij scenario’s waarbij we clarifying shampoo gebruiken. Die is specifiek ontworpen om het haar in de diepte te ontdoen van alle producten die we aanbrengen op ons haar die het kunnen kleverig en futloos maken. Maar u moet weten dat deze diep reinigende kwaliteit van de shampoo ook het haar kan uitdrogen indien té vaak gebruikt.
 
Ik zou adviseren dat u uw haar en dat van uw dochter slechts twee keer per week wast, vooral wanneer u clarifying shampoo gebruikt. Was het haar van wortel tot punt, maar concentreer u op de wortels terwijl u met uw vingertoppen de shampoo in de hoofdhuid masseert. Wanneer u conditioner aanbrengt, kunt u die op de totale lengte van het haar doen, maar u hoofdzakelijk concentreren op het wrijven op de punten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe je haar wassen
 
Te vaak je haar wassen