Het haar dagelijks wassen

Pas gewassen haar dat nog nat is
Foto: Dreamstime
Vraag: Ik heb veel mensen horen zeggen dat het dagelijks wassen van het haar slecht is voor het haar omdat de oliŽn in het haar helpen om het haar gezond te doen groeien. Ik heb gehoord dat het haar maar ťťn (of twee keer) per week mag gewassen worden, maar dat u het wťl elke dag moet conditionen.
 
Maar telt conditionen niet als wassen, aangezien de conditioner uitgespoeld wordt met water? Verwijdert dit ook niet de oliŽn? Ik vraag dit omdat ik nu een slechte coupe heb en mijn haar sneller wil laten groeien. Wat is het juiste schema om te volgen bij het wekelijks wassen van het haar?

 
Antwoord: Veel mensen gebruiken een conditioner om uit te spoelen in plaats van een shampoo voor het dagelijks reinigen van het haar en gebruiken om de week een shampoo. De conditioner is voldoende alkalisch om vuil en vet uit het haar te verwijderen, maar heeft als voordeel dat hij vochtinbrengende ingrediŽnten afzet en geen vocht uit het haar haalt, waardoor het vatbaar voor beschadiging zou zijn.
 
Waar u aan moet denken, is dat u uw haar enkel moet wassen wanneer het vuil is. Werkt u in een omgeving waar uw haar blootgesteld is aan vuil, stof en andere specifieke vervuilende stoffen of zweet u overvloedig, dan moet u uw haar misschien dagelijks wassen. Anders hoeft u het haar enkel te spoelen of brengt u een conditioner aan om uit te spoelen.
 
Sommige mensen hoeven enkel een klein beetje leave-in conditioner aan te brengen om geurtjes te bestrijden en het vocht in het haar te behouden. De specifieke noden van uw haar ontdekt u proefondervindelijk. Start eens met het half zo lang wachten met het wassen van uw haar dan u gewoonlijk doet. Lijkt uw haar ok, probeer dan een dag toe te voegen tussen twee wasbeurten in.
 
Wanneer het haar plots vettig wordt of wanneer u niet tevreden bent met de look, was het haar dan een dag vroeger.
 
Zie ook: Is te vaak wassen van je haar mogelijk?