Slechte snit met laagjes

Slechte haarsnit
Foto: Bcfc/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik ben cht overstuur. Mijn haar was dik en kwam tot zon 10 cm onder mijn schouders. Ik ging vandaag naar de kapster en vroeg om mijn haar bij te knippen en er wat laagjes in te knippen. Zij heeft mijn haar dun en kort gemaakt, nt tot onder de schouders en licht. De laagjes zijn kort opgesneden bij mijn oren.
 
Toen ze aan het knippen was, knipte ze in een hoek, net alsof ze mijn haar aan het opknippen was en niet dwars zoals bij een blunt cut (wat ik eigenlijk wou). Ze opende zelfs haar schaar om van boven naar onder te knippen, vandaar dat het zo dun aanvoelt. Ik vroeg me juist af hoe ik mijn haar nu zal laten uitgroeien en wat volgens jou haar techniek was zodat ik dit in de toekomst kan vermijden. Bedankt, lk advies is welkom.

 
Antwoord: Eerst en vooral, vind ik het spijtig dat je zon slechte dienstverlening gekregen hebt. Ik weet niet of jouw probleem een gevolg was van slechte communicatie tussen de kapster en jou of of de kapster gewoonweg faalde in het luisteren naar jouw wensen. Wat ook de reden is, het is duidelijk dat je niet kreeg wat je wilde.
 
Het is daarom dat ik stds het belang onderstreep van het vinden van een kapper die zorgvuldig naar jou luistert en exact zal uitleggen wat hij zal doen en wat het resultaat zal zijn VOORALEER de schaar in je haar te zetten. Een goede kapper neemt nit zijn schaar vast vooraleer hij zker is dat zowel hijzelf als zijn klant het eens zijn over het te bereiken doel.
 
Ik vrees dat je alleen maar geduld kunt oefenen terwijl de lagen teruggroeien tot een lengte waar je je goed bij voelt. Als ik kijk naar jouw beschrijving van de lengte van de kortste lagen, dan verwacht ik dat je op zijn minst 15 20 cm groei zult nodig hebben om een punt te bereiken dat aanleunt bij je beginsituatie vr je naar het kapsalon stapte. Dit betekent zon twee jaar sparen als je rekening houdt met een regelmatige (en nauwkeurige) bijknipbeurt om gespleten haarpunten te vermijden en te verwijderen, enz
 
Het nige andere alternatief is volgens mij je haar opnieuw laten knippen zodat de langste en kortste lengtes van de lagen dicht bij elkaar liggen. Dit zou betekenen dat je verschillende centimeters van de langste lagen die zo drastisch uitgedund werden, verliest en dan toelaat dat het haar opnieuw samen groeit. Op die manier zou je de delen die t veel uitgedund waren, kwijt zijn, maar je zou eveneens moeten leven met vl korter haar dan je gewoon was. Het is duidelijk dat alleen jijzelf deze beslissing kunt nemen.
 
Wat de methode betreft die gebruikt werd om je haar uit te dunnen, klinkt het alsof de kapster de slicetechniek gebruikte, waarbij de schaar opengehouden wordt en van boven naar onder door het haar gaat. Die techniek wordt over het algemeen gebruikt om een erg vloeiend puntig effect te bekomen bij lange kapsels. Op die manier kan je echter een grote hoeveelheid haar kwijtraken. Je mag er dus nit mee overdrijven.
 
Zorg ervoor dat je je haar goed gaat conditionen tijdens de periode van teruggroei, om gespleten haarpunten te minimaliseren en het haar sterk en gezond te houden. Als je kiest om de kortere lengtes de langere lengtes te laten inhalen, wees dan speciaal voorzichtig met fhnen en warmtestyling. Aangezien er minder haar aan de uiteinden is, bestaat er een groter risico op een t veel drogen en warmtebeschadiging, omdat er niet zoveel haar meer is dat de warmte kan opvangen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Knipgrage kapsters
 
Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?