Verrassingskapsels

Carte blanche geven aan je kapper
Foto: Shutterstock
Een verrassingssnit: wat een verrassend idee! Uw kapper complete carte blanche geven. Hij mag doen met uw haar wat hij wil, zoals hij het ziet. Ah, ik zie u al de wenkbrauwen fronsen. En met reden. Het is relatief normaal om uzelf over te laten aan de handen van een dokter, een tandarts of zelfs een schoonheidsspecialist. Maar aan een kapper, die zo graag een schaar hanteert?
 
Ja, zij die graag duiken in kooien te midden van haaien en zij die houden van Russische roulette zouden dit misschien wel een vernieuwend idee noemen. Alle anderen zouden het hebben over krankzinnigheid. Waarom? De meesten onder ons vertrouwen op een dokter of tandarts, die, als ze een fout maken, ons nochtans eigenlijk kunnen doden.
 
Maar de natuurlijke mening en logica van een kapper volgen … daar fronsen we de wenkbrauwen bij en dat wordt ons ook ten stelligste afgeraden. Ikzelf luister ook wel graag naar wat ouderen zeggen, maar ik geloof toch dat het niet het einde van de wereld hoeft te betekenen wanneer men de kapper vrij laat beslissen. Behalve natuurlijk wanneer u een onervaren of echt slechte kapper hebt. Dan zal dit misschien wél resulteren in het einde van de wereld.
 
Kapper aan de macht!
 
Iedereen komt op een punt in zijn leven waar men echt iets anders nodig heeft. Of, nog beter, een verandering in het gezicht dat naar u staart vanuit de spiegel. Ja, sommigen onder u zijn perfect gelukkig met wat ze zien. Blij voor u. Fantastisch. Maar voor de meesten bestaat er een oplossing. Maar u zult die misschien niet graag horen. Geef de macht aan uw kapper!
 
Drastische haar makeover van lang naar kort
Foto: Dnberty/Getty Images via Canva
Eigenlijk is dit niet zo slecht als u denkt. U kunt nog steeds grenzen aangeven: pony of niet, niet korter dan kinlengte, oren bedekt, zo kort mogelijk … Het veranderen van look zou moeten zorgen voor een verfrissend en leuk gevoel. Maar doe dit enkel bij een ervaren kapper die u goed kent en uw persoonlijke levensstijl en noden kent.
 
Lengte is niet alles
 
Sla niet in paniek wanneer je haren zachtjes langs de cape naar beneden glijden. Denk eraan dat in tegenstelling tot wat algemeen geloofd wordt (en dit wordt ons ingegeven door modemagazines en Hollywood sterren), haarlengte niet alles is. Het is het kapsel dat echt telt en hoe het eruitziet in combinatie met uw gelaatstrekken.
 
Hebt u geen zo’n groot budget en zou een gratis knipbeurt welkom zijn, waag dan misschien eens uw kans en ga naar een salon dat haarmodellen nodig heeft om de studenten te laten oefenen. Dit is meestal echt een tamelijk veilige gok. Een ervaren kapper zal steeds aanwezig zijn om advies te geven en om alles te bewaken. Hij zal ook assisteren bij de complexere technieken. Maar vooraleer u dit interessant experiment aangaat, denkt u best aan volgende zaken.
 
Verraste vrouw met kort pas afgeknipt haar
Foto: Shutterstock
Vraag uw man of uw vriend wat hij graag ziet aan uw haar. Als hij aandringt om de lengte of zelfs het hele kapsel te behouden, dan is het misschien toch een slecht idee om carte blanche te geven aan uw kapper.
 
Iets anders om in gedachten te houden is dat u zich ook zelf goed in uw vel moet voelen om alles in handen van uw kapper te geven. Bent u extreem verlegen of voelt u zich niet comfortabel, dan is dit een slecht idee. Kappers zijn meestal erg geanimeerde, creatieve en expressieve mensen, die graag risico’s nemen en houden van nieuwe looks en nieuwe kapsels.
 
Lees verder ...