Haar en kapsels voor in de fitness

Vrouw met een paardenstaart in de fitness
Foto: Bigstock
Soms denk ik dat mijn haar in een leuke pixie houden zoveel makkelijker zou zijn om zovele redenen, waarvan n het onderhoud na het sporten. Ik ben dat type meisje dat nood heeft aan een douche onmiddellijk na het fitnessen omdat al dat zweet mij gewoon doet kotsen en ik weet dat ik niet alleen ben.
 
Douches, gymzaal en zweet lijken hand in hand te gaan. Dit is waarom hoe korter het haar is, hoe sneller het opfrissen is. Maar wat gebeurt er wanneer je enkel s middags tijdens je lunchpauze tijd heb voor je pilates of wanneer je tussen werk en school zit of tussen werk/school en een avondje uit? Je krijgt een vast uur, de fitness is om de hoek en je wil hoe dan ook twintig minuutjes voor jezelf, maar je vraagt je af hoe je van fitnesszweet terug naar business casual kunt gaan en er nog steeds presentabel kunt uitzien terwijl je geen lichaamsgeur verspreidt, vooral wanneer je geen tijd hebt om te douchen na het fitnessen.
 
Het geurgedeelte is blijkbaar makkelijker op te lossen, want we hebben lichaamssprays, deodorants, bodylotions; een hoop producten speciaal gemaakt voor de huid en geurtjes, dus het zeepsop dumpen is niet het einde van de wereld. Misschien heb je genoeg geluk en kan je je snel afspoelen, maar wat met je haar? Wat gebeurt er met het kapsel dat je de hele ochtend (of misschien de vorige avond) perfectioneerde? Valt dit gewoon uit de boot omdat je besliste om te fitnessen, te gaan lopen of een yogaklas te volgen?
 
Haaroplossingen
 
We hebben enkele leuke haaroplossingen wanneer je niet de tijd of de luxe hebt om je haar te stylen na je work-out, zodat je er geweldig kunt uitzien wanneer je opnieuw naar kantoor gaat, vol energie en ook glamoureus. Heb je een pixiesnit, dan heb je geluk, want al wat je nodig hebt, is een beetje pommade of gel om je lokken opnieuw te stylen en in model te brengen vooraleer je opnieuw aan de slag gaat. Toffe spelden doen wonderen, net als haarbanden en daar gaan we het iets meer in detail over hebben.
 
Haarbanden zijn een geweldige optie wanneer je fitnest omdat ze zo veelzijdig, kleurrijk of eenvoudig zijn en gebruikt kunnen worden tijdens of na een work-out voor een leuke en chique look terwijl opvliegende lokken in bedwang gehouden worden. Ook schattige hoofddoeken kunnen een leuk alternatief zijn, gebaseerd op het type job dat je hebt, maar ik ben er zeker van dat je iets kunt vinden wat bij je noden kan passen, vooral wanneer je dit combineert met wat ook je outfit van de dag is. Er bestaan enkele mooie haarbanden met juwelen die elegant kunnen zijn en wonderen kunnen doen.
 
Vrouw met een hoofdband tegen het zweet in de fitness
Foto: Dragon Images/Canva
Als je denkt aan droogshampoo aangezien je een gewone wasbeurt moest overslaan, dan suggereren experts dat je droogshampoo gebruikt vr het sporten en niet wanneer je haar al helemaal bezweet is, want dit zal alleen maar contraproductief werken. Dus, ja, je kan droogshampoo meebrengen, maar gebruik die vroeger op de dag en probeer om ook een haardroger mee te brengen, alhoewel veel sportscholen die al in voorraad hebben, want het is best om te proberen om al het zweet uit je haarwortels te halen na het sporten, vooral wanneer je extra bezweet bent.
 
Misschien heb je niet veel tijd, maar drogen op een koelere temperatuur zal ook de haarfollikels openen en toelaten dat geuren vrijgegeven worden, waardoor je je een tikkeltje zelfzekerder zult voelen. Ben je bij diegenen met heel steil haar dat van nature niet gaat kroezen, dan kan je wegkomen met een snelle wasbeurt en daarna je haar aan de lucht laten drogen, misschien met je haar in een losse paardenstaart voor een leuk kapsel, maar die keuze is helemaal aan jou.
 
Looks
 
Wat looks betreft voor zowel de gym als voor achteraf, zijn een paardenstaart of knot die glad naar achter gedaan zijn met gel een goed idee. Dit vergt weinig onderhoud, maar is nog steeds elegant en een beetje haarlak na het sporten zal ervoor zorgen dat alles mooi glad blijft. Doordat zweet zout over olie bevat, kan je een textuurspray gebruiken na je work-out om enkele leuke golven te creren in je haar, welk seizoen het ook is. Dit kan leuk en bevrijdend werken.
 
Vrouw met haar haar glad naar achter gestyled
Afbeelding: AI-illustratie
Warrige knotten zijn steeds een zeer goede optie omdat wanneer de knot zelfs nog warriger wordt tijdens het sporten alles natuurlijk oogt en niet alsof je te veel de neerwaartse hond deed als yoga-oefening. Vlechten zijn uiterst aanbevolen. Ze zijn niet alleen superleuk, maar wanneer je ze na het sporten losmaakt, kan je losse en sexy golven creren door wat textuurspray toe te voegen.
 
Er zijn heel wat haaropties voor de professionele vrouw en zelfs voor mannen met lang haar. Zelf ben ik eigenlijk voorstander van de mannelijke knot en als je ermee wegkomt, geeft dit je meer kracht. Heb je als man langer en golvend haar en ga je tijdens je pauze naar de sportschool, wees dan niet bang van een haarband, want die zal je haar uit je gezicht houden. Verwijder de haarband na het sporten en giet of spray wat water op je haar. Daarna terug aan het werk en niemand zal iets opmerken. Eigenlijk kan de gymlook zelfs meer ontspannen en enigszins bevrijdend aanvoelen.
 
Wees voorbereid
 
Uiteindelijk draait alles om werken met je haartype net als om wat toegelaten is door je job. Zorg ervoor dat je je droogshampoo spuit vr het sporten, gebruik een haardroger om overtollig zweet te verwijderen of maak gebruik van het zoutgehalte samen met een textuurspray om een leuke en natuurlijke beautylook te creren. Zet in op golven en krullen door je haar te vlechten voor je work-out, weet dat gladde en lage paardenstaarten wonderen kunnen verrichten en haarbanden je beste vriend zullen zijn.
 
Schuifspeld
 
Heb je een pony, zoals het geval is bij veel vrouwen, zorg dan dat je steeds een schuifspeld bij de hand hebt om de pony opzij te spelden. Uiteindelijk is dit misschien het enige stukje haar dat de meeste aandacht vergt. Breng dus gelijk welke borstel die je gebruikt om je pony te fhnen en ook een haardroger mee, zodat je minstens je pony kunt temmen.
 
Gebruik het feit dat je lang haar hebt of dat je haar te kroezig is niet als excuus om de gymzaal te vermijden. Als je zo te werk gaat, dan kan je misschien ook al je haar laten scheren, maar dan heb je noch prachtig haar noch een prachtig lichaam. Je kan beide hebben; je kan fitnessen en je kan daarna terug naar je werk gaan of zelfs vertrekken om vrienden te ontmoeten voor een diner of een dansavondje. De enige persoon die je kan beperken is, wel, jijzelf en doe dit niet wanneer je opties eindeloos lijken te zijn. Succes en veel plezier in de fitness!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Het juiste kapsel voor je levensstijl