Afslankende kapsels (2)

Afslankend kapsel
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
Do’s
 
Kleuring, lowlights, highlights of glaze
 
Het mooier maken van je haar met een subtiel kleurverschil is steeds een goed idee. Een mooie haarkleur doet nooit pijn. Het toevoegen van een lichtere kleur rond het gezicht zal niet enkel een slanker voorkomen opleveren (de verticale kleuren verlengen de vorm van het gezicht), maar je krijgt er ook een jeugdigere gloed door. Heb je een doffe haarkleur, kies dan voor een warmere, rijke lowlight of glaze om je haar wat extra glans te geven en te beschermen door de schubbenlaag af te sluiten.
 
Product
 
De meeste mensen verwachten dat ze gewoon wakker worden, hun haar wat borstelen en denken dat hun haar er de hele dag goed zal uitzien. De meeste mensen beseffen niet hoe vitaal goede producten zijn voor het haar. Wanneer je naar het kapsalon gaat en de kapper je haar doet, gebruikt hij producten om dit kapsel te creëren en ook jij zal producten nodig hebben om datzelfde kapsel te creëren. Stylingproducten, zoals een goede boost voor de wortels, zullen je volume geven op de plaatsen waar dit nodig is om te helpen om die aandachtspunten te waarderen.
 
Laagjes
 
Strategische laagjes zijn een sleutelstrategie om de gewenste gelaatstrekken te laten opvallen en diegene waar je geen accent op wil te camoufleren en haast iedereen staat met laagjes. Het toevoegen van enkele laagjes rond de jukbeenzone zal de jukbeenderen accentueren en kan elke mogelijke hoekige lijn verzachten. Vind je van jezelf dat je een volumeboost nodig hebt, dan kan je ook kiezen voor laagjes op elkaar en zo gewicht toevoegen op de plaatsen waar dit nodig is.
 
Bob kapsel met laagjes
Afbeelding: AI-illustratie
Zet in op de scheiding
 
Kappers raden hun klanten vaak aan om niet tegen de natuur in te gaan en hun natuurlijke scheiding zijn gang te laten gaan, maar je kan je haar “trainen” om zowat alles te doen (met tijd en werk). Wanneer je een rond of hartvormig gezicht hebt, dan vermijd je best een middenscheiding. Door je haar aan de tegenovergestelde kant van je natuurlijke scheiding te scheiden, zal je een grote portie volume bekomen bij de pony en kruinzone en dus ook een slankere uitstraling in het gezicht.
 
Asymmetrische bob
 
De asymmetrische vorm (korter achteraan en langer vooraan) doet de nek langer lijken en verlengt dus de hele zone. De voorkant van de asymmetrische bob reikt doorgaans enkele centimeters onder de kin en dit is aangenaam voor het oog. Hierboven vermeldden we om de onflatterende stompe bob die eindigt bij de kaaklijn te vermijden, maar de asymmetrische bob daarentegen kan een erg aantrekkelijke look zijn voor de meeste gezichtsvormen. Combineer hem met enkele highlights en je zal binnen geen tijd complimentjes krijgen.
 
Schuine bob met een pony en highlights in het haar
Afbeelding: AI-illustratie
Ga voor de lange shag
 
Voor ronde gezichtsvormen lijkt de schouderlange gelaagde shag dé haarsnit te zijn. De verlengde secties haar dwingen de ogen om naar beneden te kijken en laten het gezicht op die manier dunner lijken. Wanneer het een shagkapsel met pony is, maak die dan niet te dik.
 
Don’ts
 
Geen stompe pony
 
Een stompe pony was de laatste tijd een trend, maar die haalt niets uit voor de meeste gezichtstypes. Hij maakt de meeste gezichtsvormen breder en korter (hij bedekt je gezicht vanaf de ogen omhoog en maakt zo een veel kleinere zone zichtbaar). Volg je de trend van stompe pony, creëer dan wat volume bij de kruinzone (door te touperen) en zo krijg je de illusie van een langer gezicht.
 
Hou niet vast aan steil haar
 
We beseffen dat we in een tijd zitten waarin we komen van een grote trend van heel steil met de tang gestraightened haar, maar wanneer je niet het ovaalvormig gezicht uit de boekjes hebt, dan is heel steil haar echt je vijand.
 
Schouderlang haar met laagjes
Afbeelding: AI-illustratie
Lang haar zal altijd iets zijn wat vrouwen willen bereiken (vooral aangezien de meerderheid van de mannen wil dat het haar van hun partners aan de langere kant is) en natuurlijk kan je nog steeds kiezen voor de lang haar look, maar zorg er gewoon voor dat je lange lagen toevoegt om beweging en volume te creëren. Misschien zelfs een vleugje kleur om de monotonie die geassocieerd kan zijn met lange kapsels te doorbreken.
 
Pixiesnit
 
Vaak kan lang haar een slank gezicht overweldigen. Smalle gezichten zijn gewoonlijk beter gediend met een kortere haarsnit om de gelaatstrekken te accentueren, maar als je gewoon een pixie moet proberen, creëer dan laagjes bij de kruin zodat de aandacht van de ogen omhoog getrokken wordt en hoogte het gezicht langer kan maken. Knip je je haar kort, vermijd dan de stompe bob (op één lengte) (exact op kinlengte). Ga wat korter of langer met de bedoeling om de ogen om de tuin te leiden.
 
Pixiesnit met een korte pony
Afbeelding: AI-illustratie
We geloven niet in schoonheidsregeltjes die dames in een hokje opsluiten. We geloven in het kiezen van een kapsel, snit en kleur die het best werken voor jouw levensstijl. De bedoeling moet steeds zijn het streven naar evenwicht en proportie (in snitten die je gezicht flatteren, maar ook in het leven – kleuren die veel onderhoud vergen en snitten waar je geen tijd voor hebt om ze te onderhouden, helpen niet om evenwicht en harmonie te creëren).
 
Gelukkig heeft Kapsels.net een verscheidenheid aan flatterende opties voor elke gezichtsvorm in zijn aanbod. Kapsels zijn bedoeld om jezelf mooi te laten voelen en je beste gelaatstrekken te accentueren, terwijl ze de aandacht afleiden van diegene die je wil camoufleren. Ga ervoor, neem onze fantastische gezichtsafslankende tips mee naar je favoriete kapper en help de gewenste zones niet enkel creatief, maar ook modieus te verhullen!
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: Het juiste kapsel voor je levensstijl