Kapsel voor hoge jukbeenderen

De hoge jukbeenderen en het kapsel van Keira Knightley
Keira Knightley - Foto: Massimiliano Marino/Shutterstock
Vraag: Enig kapseladvies voor iemand met hoge jukbeenderen?
 
Antwoord: Het is moeilijk om algemene kapselvoorstellen te doen als je geen weet hebt van iemands gezichtvorm en harmonie van de andere gelaatstrekken.
 
Niettemin toch enkele kapsels die een vrouw met hoge jukbeenderen flatteren, op voorwaarde dat er geen andere fysieke kenmerken zijn die de doeltreffendheid van een bepaald kapsel be´nvloeden.
 
Bij de korte kapsels is het kwajongenskopje vaak een voltreffer. Dit is eveneens zo voor kapsels waarbij de klemtoon valt op gevederde, naar voor wippende zijkanten en een korte pony.
 
Als de kapsels wat langer worden, dan blijven gevederde, naar voor staande zijkanten flatterend, omdat ze het gezicht kunnen omkaderen en de jukbeenderen kunnen accentueren. Als het gezicht ook gehoekt is, wordt een zachtere stijl aanbevolen, terwijl zachtere gelaatstrekken dan weer voordeel halen uit duidelijke lijnen en hoeken in het haardesign.
 
Voor vrouwen met lang haar en hoge jukbeenderen, is het sleutelwoord laagjes. De laagjes vestigen de aandacht op verschillende punten langs het gezicht, jukbeenderen inbegrepen en kunnen gestyled worden om de gelaatstrekken te verzachten of te verscherpen naargelang nodig.
 
Hoge jukbeenderen vormen een schoonheidsideaal in onze cultuur en wanneer ze gecombineerd worden met een flatterend kapsel dat dit kenmerk accentueert, kunnen ze andere, minder mooie gelaatstrekken verdoezelen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een passend kort kapsel voor jezelf kiezen