Afslankende kapsels

Afslankend haar
Foto: Shutterstock
Ieder van ons is op zoek naar een manier om er een beetje slanker uit te zien. Het dragen van zwarte kledij of color block patronen kan helpen bij deze poging en het gebruik van de juiste camerahoeken kan zeker helpen om enkele kilootjes slanker te ogen.
 
Make-upartiesten gebruiken accenten en contouren om het gezicht slanker te doen lijken, maar wat kan je haar doen voor jou? De zaken die een flatterende snit voor jou kan doen, zal je misschien verrassen! De juiste haarsnit kan je slanker doen lijken, terwijl de slechte jou het voorkomen kan geven van enkel ongewilde kilo’s.
 
Bij het overwegen van een haarsnit die het gezicht slanker maakt, moet je in gedachten houden dat proportie en een ovalen vorm het einddoel vormen. Denk na over de vorm van je gezicht. Het knippen van iemands haar om te passen bij zijn of haar gezichtsvorm kan één van de meest gunstige manieren zijn om een slanker voorkomen te hebben. Het kan de ogen om de tuin leiden en het gezicht slanker doen ogen dan het eigenlijk is.
 
Gelukkig toont Kapsels.net verschillende slimme trucs die voor een dunner gezicht kunnen zorgen met de perfecte haarsnit. Neem kennis van volgende richtlijnen en kapselconcepten en bij je volgend bezoekje aan het kapsalon kan je kapper jouw meest aantrekkelijke uiterlijk creëren. Dit nuttige artikel zal je de do’s-and-don’ts bieden voor een slanker voorkomen voor specifieke gezichtsvormen en dan onze lezers een lijst van algemene gezichtsafslankende do’s-and-don’ts meegeven.
 
Gezichtsvormen
 
Laten we het een ogenblik hebben over gezichtsvormen. Wanneer je onzeker bent over je gezichtsvorm, ga dan voor de spiegel staan en gebruik een markeerstift om je gezicht op de spiegel aan te duiden. Doe nu een stap achteruit en bekijk welke vorm je schetste.
 
Er zijn ruwweg tien verschillende gezichtsvormen: ovaalvormig, rond, vierkant, langwerpig, lang, hartvormig, driehoekig, omgekeerd driehoekig, diamantvormig, rechthoekig, maar sommige vormen zijn ongeveer dezelfde en volgen dus dezelfde richtlijnen voor een afslankend effect. Eens je een idee hebt over welke gezichtsvorm je hebt, kan je begrijpen wat je moet vermijden en wat je kunt doen om de optische illusie van een slanker gezicht te creëren.
 
Ronde gezichtsvorm
 
Rond: Het is de bedoeling om je gezicht langer te laten lijken door lengte toe te voegen, in plaats van breedte. Hoogte in de kruinzone en laagjes onder de kin zijn een geweldige manier om het gezicht langer te maken. Ook een zijscheiding minimaliseert de rondheid. De haarlengte zou ruwweg één tot anderhalf keer langer moeten zijn dan de breedte om proportionele gelaatstrekken te creëren. Heb je een rond gezicht, dan zit je in een goed gezelschap van Hollywood schoonheden zoals Mila Kunis, Kirsten Dunst en Adele.
 
Ronde gezichten vermijden: een zware pony en laagjes rond de wangen. Boblijnen vestigen alleen maar de aandacht op de rondheid en accentueren een dubbele kin (als je er één hebt). Kinlange bobs voegen ook volume toe aan de zijkanten, wat het gezicht nog breder doet lijken (gelijk welk soort volume aan de zijkant zal hiervoor zorgen, met inbegrip van krullen). Overweeg in de plaats een langer kapsel dat het gezicht langer maakt of een kortere pixie met veel volume bovenaan.
 
Vierkante gezichtsvorm
 
Vierkant/rechthoekig: Het houden van laagjes en haar dicht tegen je gezicht reduceert een stevige kaaklijn. Een zijdelingse pony versiert het gezicht en vestigt onmiddellijk de aandacht op de ogen (in plaats van op de hoekige kaaklijn). Textuur, onder de vorm van volumineuze krullen of grillige punten, zwakt een sterke kaaklijn talentvol af. Vierkante types van kaaklijnen zijn heel goed geschikt voor langer haar.
 
Vierkante/rechthoekige gezichten vermijden: een pony die te stomp is, wat vierkante kaken accentueert, net als het stomp geknipte bobkapsel. De stomp geknipte bob met de punten die net de kin raken, vestigt alleen maar de aandacht op de kaaklijn.
 
Langwerpige gezichtsvorm
 
Lang, langwerpig: De bedoeling bij een langer gezicht is om breedte te creëren. Bekom dit door het toevoegen van volumineuze krullen of golven aan de zijkanten van het gezicht. Wanneer je een pony toevoegt, dan knip je in feite de zichtbare zone van het lange gezicht in twee en creëer je het voorkomen van een kortere of smallere gezichtsvorm. Heb je een langwerpig gezicht, dan zit je in een fantastische groep met sterren zoals Sarah Jessica Parker, Hilary Swank en Liv Tyler, om er enkele te noemen.
 
Lange/langwerpige gezichten vermijden: korte kapsels die volume toevoegen bovenaan (zoals een pixie) en ook lange kapsels kunnen een lang gezicht langer doen lijken dan het is. Wil je toch lang haar, overweeg dan een permanent voor volume aan de zijkanten om het gezicht breder te doen lijken.
 
Hartvormige gezichtsvorm
 
Hartvormig/omgekeerd driehoekig/diamantvormig: Deze gezichten hebben allen smalle kinnen, dus wil je de aandacht vestigen op de jukbeenderen en ogen. Doe dit door het toevoegen van een zijdelingse pony. Een scheiding uit het midden breekt de jukbeenderen open. Knip de pony verticaal, eerder dan recht. Heel wat krullen en textuur rond de nekzone kunnen helpen om de aandacht weg te nemen van de smalle kin.
 
Een bobkapsel dat onder de kin hangt, kan die zone meer breedte geven en de smalle kin helpen vermommen. Ben je gesteld op lang haar, zorg dan dat laagjes de jukbeenderen bedekken om die te accentueren. Beroemdheden zoals Reese Witherspoon, Christina Ricci en Jennifer Love Hewitt delen allen een hartvormig/driehoekig gezicht.
 
Hartvormige/omgekeerd driehoekige/diamantvormige gezichten vermijden: een stomp geknipte pony, want die doet een puntige kin alleen maar verder uitsteken. Kies je voor een pony, maak die dan piekerig en opzij bewegend en zorg dat hij de wenkbrauw raakt om de ogen te accentueren.
 
Nu we besproken hebben wat werkt voor bepaalde gezichtsvormen, zullen we het hebben over zaken die een afslankend effect kunnen hebben voor elke gezichtsvorm!
 
Lees verder ...