U bent hier:   Home  ›  Retro Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

80er jaren kapsels

Kapsel trends van de jaren 80

De karakteristieke kapsels uit 1980 werden be´nvloed door verschillende trends, maar ook door krachtige uitingen, eersteklas drama┤s en de muziek cultuur. Het merendeel van de haarstijlen werden in die periode benadrukt door volume en afmeting, waarbij door de decennia heen rekening werd gehouden met rijkdom en invloed.
 
Ook al lijkt elke tien jaar volumineus haar opnieuw populair te worden, het kan niet tippen aan de verbazingwekkende variŰteit in wellustige kapsels waarmee vrouwen in de 80er jaren elkaar probeerden de loef af te steken.
 
kort vintage kapsel krulhaar vintage lang haar kapsel kort kopje oren deels bloot
 
new wave kapsel piekerig kapsel opgeschoren hals kort kapsel met lagen kort geschoren hals
(Klik om te vergroten)

Andere populaire stylen van dat moment bootsten geheel het romantische modebeeld na dat te zien was in populaire soapseries als Dallas en Dynasty. Ook de opkomst van de New Wave muziek had invloed op de kapsels uit 1980 en droeg bij aan de populariteit van korte asymmetrische kapsels. De foto┤s laten enkele van de markante kapsels uit 80er jaren zien.
 
Deze looks onthullen de opmerkelijke variaties die in de 80er jaren beschikbaar waren. Ook al delen veel van deze haarmodellen dezelfde elementen, de wijze van stylen creŰerde een grote verscheidenheid in de kapsels voor vrouwen. Elementen van deze kapsels zijn nog steeds terug te vinden in vele van de hedendaagse populaire looks, waaronder asymmetrische kapsels, romantische krullen en golvende modellen met veel volume.
 
©Kapsels.net
 
Vintage kapsels
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact