Gezichtsvorm en Kapsels

Omgekeerde driehoek gezichtsvorm
 
Gezichten met omgekeerde driehoekvorm en passende kapsels
 
Er zijn heel wat mensen die mij vragen welk kapsel past bij hun specifieke gezichtsvorm. En alhoewel ik geen persoonlijke suggesties kan doen voor al wie mij schrijft, wil ik toch een poging wagen om onze lezers te helpen om de concepten te begrijpen die steken achter het kiezen van een kapsel gebaseerd op gezichtsvorm en gelaatstrekken.
 
Voor deze eerste demonstratie, zullen we ons oefenhoofd gebruiken als model. Dit oefenhoofd is een goede keuze omdat het niet “perfect” is. Het oefenhoofd heeft niet de ideale ovalen gezichtsvorm en de brede ogen staan wijd uit elkaar. De mond is eveneens breed en heeft erg volle lippen. De algemene vorm van het gezicht is een omgekeerde driehoek. Het voorhoofd is breed en het onderste gedeelte van het gezicht is smal.
 
Omwille van deze gelaatstrekken hebben we een kapsel nodig dat wat volume en/of breedte geeft aan de onderkant van het gezicht, terwijl er stijlelementen zijn die de andere gelaatstrekken ofwel camoufleren ofwel in evenwicht brengen.
 
Kapsel 01:
 
Dit kapsel is een asymmetrische bobsnit met scheiding weg van het midden. Terwijl dit kapsel geen pony heeft in de eigenlijke zin van het woord, is het haar gestyled om lengtes te bieden die krullen over de hoeken van het voorhoofd en zo het voorhoofd aanzienlijk versmallen.
 
Het haar is gestyled met krul die wat lift toevoegt bovenaan het hoofd, maar die vooral wat volume toevoegt rond de kin en zo de lagere delen van het gezicht breder maakt. De scheiding uit het midden en de asymmetrische lengtes opzij helpen de aandacht weg te leiden van de wijd staande ogen en mond.
 
Kapsel 02:
 
Dit is een nog een bobsnit, maar deze keer is het kapsel gladder gestyled en heeft het een pony. Het haar heeft onderaan éénzelfde lengte en toch zijn er laagjes die wat diepte en textuur toevoegen. De pony camoufleert het brede voorhoofd en de gladde styling helpt om een gebogen look te creëren die de ideale ovalen vorm imiteert.
 
Kapsels voor een omgekeerde driehoek gezichtsvorm
 
Kapsel 03:
 
Dit is een langer kapsel en een glad gestylde scheermessnit. De pony staat betoverend op het voorhoofd om de breedte daar weg te werken en de getextureerde haarpunten geven een lichte buiging om breedte na te bootsen onderaan het gezicht. De scheiding weg van het midden en de hoek van waaruit de pony gestyled wordt helpen om de aandacht weg te leiden van de minder ideale kenmerken van ogen en mond. De algemene look is zacht en toch glad en zijdeachtig.
 
Kapsel 04:
 
Dit is nog een bobsnit met laagjes en scheermestextuur. Het haar is gestyled voor volheid en lift, zonder krul, maar in plaats daarvan wordt voor een indrukwekkende look gezorgd die verward en net als door de wind geblazen is, maar nog steeds goed verzorgd overkomt. De extra breedte onderaan het kapsel brengt het driehoekig gezicht in evenwicht en de licht asymmetrische scheiding uit het midden leidt ons af van de wijde ogen en mond.
 
Langere kapsels voor een omgekeerde driehoek gezichtsvorm
 
Kapsel 05:
 
Dit is een kapsel voor lang haar met een lang gelaagde snit en styling in spiraalkrullen. De scheiding weg van het midden zorgt voor afleiding, terwijl het volume van de krullen het smaller gedeelte van het gezicht onderaan in evenwicht brengt. De spiraalkrullen zijn een uitstekende manier om de aandacht weg te leiden van onevenwichtige gelaatstrekken en samen met de scheiding zorgen ze voor een flatterende look.
 
Deze kapsels vertegenwoordigen een grote verscheidenheid aan looks die beschikbaar zijn voor gezichten die de vorm hebben van een omgekeerde driehoek. Wijzigingen zijn steeds mogelijk om eventueel andere onevenwichtige gelaatstrekken bij te werken en de lengtes kan je zelf kiezen volgens wens of geschiktheid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarkleur en gezichtsvorm