Jukbeenderen

Meisje dat aanwijst waar je jukbeenderen zitten
Waar je jukbeenderen zich bevinden - Foto: Dean Drobot/Canva
Vraag: Wat en waar zijn de jukbeenderen van een persoon en waarom zijn jukbeenderen belangrijk? Zijn hoge jukbeenderen mooier en aantrekkelijker dan lage jukbeenderen?
 
Antwoord: De jukbeenderen zijn botten in het bovenste deel van het gezicht, onder en zijdelings van de oogkassen, en ze strekken zich uit vanaf het gezicht. Er is één jukbeen onder elk oog en ze vormen een belangrijk onderdeel van de anatomie van het gezicht. Andere namen voor een jukbeen zijn zygoma en wangbeen.
 
Een snelle en gemakkelijke manier om je eigen jukbeenderen te zien, is door naar jezelf te kijken in een spiegel en een vissengezicht te trekken door op je wangen te zuigen. Wanneer het hoogste deel van je jukbeenderen zich dicht bij je ogen of de bovenkant van je neus (de neusbrug) bevindt, dan heb je wat men noemt hoge jukbeenderen. Lage jukbeenderen zitten dichter bij de onderkant van je neus, bij de neusgaten.
 
Je jukbeenderen zijn een van de belangrijkste delen van je gezicht en ze zijn erg bepalend voor je uiterlijk. Je jukbeenderen bepalen je gezichtsvorm en dus ook de eerste indruk die mensen van je krijgen. Mensen vormen deze indruk heel snel, in 100 milliseconden of sneller. Deze eerste indruk bepaalt de houding van mensen ten opzichte van een persoon. Het bepaalt onbewust of mensen iemand aantrekkelijk, betrouwbaar, dominant, onderdanig,... vinden.
 
Een vissengezicht trekken om je jukbeenderen te vinden
Een vissengezicht trekken - Foto's: Billion Photos/Canva
Of hoge jukbeenderen aantrekkelijker zijn dan lage jukbeenderen is een kwestie van persoonlijke smaak. Sommige mensen houden van hoge jukbeenderen, anderen voelen zich aangetrokken tot gezichten met lage jukbeenderen. In sommige culturen worden hoge en prominente jukbeenderen als zeer aantrekkelijk beschouwd, in andere dan weer niet.
 
Het is een feit dat hoge jukbeenderen worden beschouwd als één van de schoonheidsidealen. Maar laat je hierdoor niet misleiden. Verschillende mensen voelen zich aangetrokken tot verschillende dingen. Iemand kan je aantrekkelijk vinden als je lage jukbeenderen hebt en dan minder aantrekkelijk als je make-up of een bepaalde haarsnit gebruikt om je jukbeenderen hoger te laten lijken. Wees jezelf en benadruk je natuurlijke schoonheid. Dit is de beste manier om er goed uit te zien en je goed te voelen.
 
Zie ook:
 
Kapsel voor hoge jukbeenderen
 
Boblijn om meer aandacht op de jukbeenderen te vestigen