Krullend haar laten groeien

Krullend haar
 
Van kort naar schouderlang in verschillende stappen
 
We hebben allemaal al wel eens meegemaakt dat we een haarsnit hadden die we leuk vonden, maar die we na verloop van tijd wat moe werden. Het moeilijke is dat het om een kort kapsel gaat en soms kunnen we niet echt zien hoe we de overgang zullen maken naar een langer kapsel. Dus blijven we maar bij het oude omdat we schrik hebben voor de tussenstappen.
 
Wel, hier ben ik dan om uit te leggen en jou aan te tonen hoe je van kort naar lang kunt gaan zonder veel stress en inspanning. Net zoals bij steil haar, gaat het er bij krullend haar eveneens om om “fases” te vinden om naartoe te werken bij deze veranderingen. Op die manier is er slechts een minimum aan tijd nodig voor de “tussenstappen”.
 
Deze “fases” kunnen ofwel specifieke haarsnitten zijn die zullen veranderen naarmate je haar groeit of een basiskapsel dat je langer laat groeien (met tussenin een bijknipbeurt om alles keurig te houden) om je naar de gewenste lengte te brengen. Hier gebruiken we een erg kort krullend kapsel als startpunt en tonen we je de overgangen in vijf etappes.
 
Het startpunt
 
Ons beginpunt is een bijna jongensachtig kort kapsel. Alleen de lengte bovenaan toont ons de vrouwelijke kant van het kapsel. Voor vrouwen met haar dat van nature krult is dit een basiskapsel dat weinig onderhoud vraagt.
 
Kort krullend kapsel
 
Het enige wat je moet doen is – na het wassen en conditionen – een beetje gel of mousse in je haar doen en föhnen met een diffuser en de vingers om de krullen wat te scrunchen en het haar met de vingers in vorm te brengen om een flatterend kapsel te bekomen dat er lang goed uitziet. Dit kapsel past uitstekend bij mensen met een rond of breed gezicht, maar het kan aangepast worden om te passen bij andere gezichtsvormen.
 
Fase één:
 
Om deze eerste fase in onze overgang van kort naar lang te bereiken, hoeven we enkel het haar langs achter en opzij te laten uitgroeien gedurende enkele maanden, zodat we een meer uniform gelaagd kapsel bekomen. Zones met een groter volume kunnen uitgedund worden om een gelijke verdeling van volume te bekomen zoals nodig.
 
Kapsel voor krullend haar
 
Opnieuw gaat het stylen makkelijk, met behulp van een haardroger met diffuser en de vingers om te scrunchen en de krullen te sturen. Zo gaan we van superkort naar iets langer. De tijd tussenin is hier ongeveer twee tot zes maanden, afhankelijk van het individueel groeitempo van het haar.
 
Fase twee:
 
In een tweede fase laat je het haar verder uitgroeien langs boven, langs achter en opzij en nu verschijnt een zwaartelijn bij de slapen aangezien de lengte bovenaan een kritieke massa bereikt. De zijkanten en achterkant zijn bijgeknipt om de overgang te maken van uniforme laagjes naar een kapsel dat meer een gelijke lengte heeft. Het gecreëerde effect is bijna dat van een “wedge”kapsel.
 
Krulend kqpsel
 
Het stylen van dit kapsel zou nog steeds makkelijk moeten zijn. Het is een kwestie van föhnen met een diffuser en met de vingers door het haar gaan. Ga bijkomend volume stylen bovenaan, zoveel als nodig om de gelaatstrekken in evenwicht te brengen en vermijd dat de look té breed wordt. Deze fase zou moeten te doen zijn in zes tot acht maanden na fase één.
 
Lees verder ...