Hoe je haar scrunchen

Lang haar scrunchen
Foto: Creativa Images/Shutterstock
Vraag: Ik heb haar dat licht golvend is. Ik zou het willen scrunchen, maar het blijft niet in vorm. Ik heb al allerlei soorten producten gebruikt om dit effect te bekomen. Wat doe ik verkeerd?
 
Antwoord: Het is mogelijk dat je niets “verkeerd” doet, maar dat je haar veeleer resistenter is voor de gebruikte stylingtechniek dan je dacht.
 
Het zou kunnen dat de lengte en het gewicht van je haar het kapsel naar beneden trekken of gewoon dat de producten die jij gebruikt niet sterk genoeg zijn om je haartextuur vast te houden in de stijl die je wenst te creëren.
 
Ga op zoek naar shampoos en conditioners die “gladde en zachte” haarresultaten geven. Deze producten zullen helpen om de cuticula (schubbenlaag) glad te maken en kroes in bedwang te houden. Je kan ook een leave-in conditioner gebruiken om het haar te helpen beschermen tijdens het warmteproces. Doe de leave-in conditioner op handdoekdroog haar vooraleer het te föhnen.
 
Ik raad aan om te beginnen met een stylinggel op je handdoekdroog haar. Kam die door je natte haren om het product gelijkmatig te verdelen. Droog het haar met een haardroger met diffuser en zorg ervoor dat je het haar omhoog houdt bij de wortels terwijl je het droogt.
 
Als je wil, kan je het stylingproces beginnen met je hoofd ondersteboven te houden en het te föhnen voor wat extra volume. Föhn het haar tot het grotendeels droog is, maar niet volledig droog. Sta dan recht en ga verder met föhnen (met een diffuser) en scrunchen om de natuurlijke golving te behouden. Je kan bijkomend product gebruiken voor extra steun in het kapsel – producten zoals stylingsprays en wortelliftsprays.
 
Wees niet bang om producten wat door elkaar te gebruiken. Verschillende producten bieden verschillende types steun voor styling en de mééste producten zijn bestemd om gebruikt te worden in combinatie met andere stylingproducten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van je haar