De beste kapsels voor druk bezette mensen

Drukke dame en haar lang haar
Foto: FotoAndalucia/Shutterstock
Ook al vind je het niet erg om veel tijd te besteden aan het stylen van je haar, tijd is een luxe waar veel mensen tegenwoordig een gebrek aan hebben. Of dit nu door het werk of door de familie komt, zowel mannen als vrouwen zijn van mening dat een drukke levensstijl weinig tijd overlaat voor de haarverzorging.
 
Maar dit is absoluut geen reden om er niet op je best uit te zien. Door een gemakkelijk kapsel te kiezen dat aansluit bij je geërfde haareigenschappen zul je er altijd modieus en up-to-date uitzien.
 
Vrouwenkapsels
 
Bij het kiezen van een kapsel is het altijd belangrijk te letten op de natuurlijke eigenschappen van je haar. Is je haar van nature krullend, golvend of heel erg steil? Heb je dik, fijn of stug haar? Zijn er probleemgebieden, zoals een opstaande lok (door een extra kruin) of is je haar overmatig beschadigd?
 
Het is belangrijk aan deze zaken te denken om een kapsel te kunnen kiezen dat rekening houdt met de natuurlijke eigenschappen van je haar. Als jouw haar bijvoorbeeld van nature krullend is, is het zinloos om voor een kapsel te kiezen dat het beste past bij steil haar. Wat de structuur van je haar ook is, het is belangrijk dat je voor een kapsel kiest dat er ook goed uitziet wanneer je minder tijd hebt om het te stylen.
 
Vrouwen met krullend haar kunnen het beste kiezen voor een kapsel met halflang tot lang haar dat recht is afgeknipt of in een aantal lagen is geknipt. De lengte van het haar zal meer gewicht geven en zal voorkomen dat de krullen in elkaar vastgrijpen of gaan kroezen. Het haar dient te worden gestyled met behulp van een styling product dat het haar op zijn plaats houdt. De kans op kroezen wordt verminderd door de krullen met de vingers voorzichtig los te maken en om definitie aan het kapsel te geven. Dit kapsel heeft slechts enkele minuten nodig om gestyled te worden en zal het ook goed doen bij vrouwen met licht golvend haar.
 
Vrouwen met steil of fijn haar doen er beter aan te kiezen voor korte of halflange kapsels die geen overmatig gewicht aan het haar geven. Fijn haar dat even boven de schouders is afgeknipt en dat in lange lagen van verschillende lengte is geknipt, zal hierdoor meer volume en structuur krijgen. Wees voorzichtig het haar niet in teveel lagen te knippen, omdat het haar er dan dunner en meer beschadigd uit zal zien.
 
Vraag je stylist er voor te zorgen dat geen enkele geknipte laag korter is dan kinlengte, waardoor je in staat blijft het haar in een paardenstaart te dragen zonder loshangende lokken met een schuifspeld vast te moeten zetten. Dit kapsel kan snel in verschillende modellen gestyled worden, inclusief een sluike en eenvoudige paardenstaart.
 
Een andere simpele oplossing is het haar steil te dragen en een glansverbeterende pommade toe te passen om naast de glans ook de beheersbaarheid van het haar te verbeteren.
 
Kort wash en wear kapsel voor vrouwen
Foto: TRMK via Canva
Je zou ook kunnen kiezen voor een zeer korte "wash en wear " haarsnit. Je hebt geen middellang of lang haar nodig om er vrouwelijk uit te zien. Superkort haar kan verrassend stijlvol zijn, en als je de juiste gezichtsvorm hebt, zou je er buitengewoon verbluffend uit kunnen zien! Heb je genoeg zelfvertrouwen om het haar in je nek en rond je oren millimeterkort te laten scheren en zou het je niet erg vinden om slechts een paar centimeter haarlengte bovenop je hoofd te hebben? Ga ervoor! Je zult het geweldig vinden!
 
Mannenkapsels
 
Bij het kiezen van een kapsel is het ook voor mannen belangrijk om rekening te houden met de natuurlijke eigenschappen van hun haar. Als je dunner wordend haar hebt, zul je er goed aan doen niet te kiezen voor extreem korte herenkapsels, waardoor grote gebieden van de schedel goed zichtbaar zijn. Mannen met dunner wordend haar zouden eens iets langere kapsels moeten overwegen die steeds netjes geknipt blijven op ongeveer 4 cm lengte waardoor het haar voller lijkt en het dunner worden van het haar iets gecamoufleerd wordt.
 
Als dunner worden van het haar niet aan de orde is, dan zijn korte kapsels het snelst en gemakkelijkst te onderhouden en te stylen. Met erg kort haar kan men meestal omgaan als “wash en go” en veel mannen melden dat zij dit haar maar zelden moeten kammen. Kort haar kan een uitstekende optie voor mannen met sterk krullend haar zijn die liever een gemakkelijk kapsel willen met weinig onderhoud.
 
Iets langer haar vraagt meestal om meer tijd voor het stylen en onderhouden. Als je voor een langer kapsel kiest, zorg er dan voor regelmatig een conditioner of ontklittingsvloeistof te gebruiken om schade aan het haar te voorkomen en om het haar beter beheersbaar te maken. Het haar kan snel gestyled worden door lichtjes een gel met de vingers op het haar toe te passen. Wees voorzichtig het haar niet te strak tegen het hoofd aan te kammen, waardoor het haar er onnatuurlijk uit zal zien.
 
Kapsel voor drukbezette dames op kantoor
Foto: Depositphotos
Vraag je stylist om advies
 
Vrouwen en mannen doen er goed aan hun stylist uit te leggen dat zij op zoek zijn naar een gemakkelijk kapsel met weinig onderhoud. Beschrijf de natuurlijke eigenschappen van je haar die op het kapsel van invloed kunnen zijn en zeg hoeveel tijd je bereid bent te besteden aan de dagelijkse styling.
 
Wanneer je jouw opties bespreekt met je stylist, dan is het belangrijk om heel duidelijk te zijn over wat je wilt en wat je wilt vermijden. Door duidelijk over je behoeften te communiceren zal jouw stylist in staat zijn je aan een gemakkelijk kapsel te helpen dat modieus is, maar dat ook past bij jouw drukke levensstijl.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér kapseladvies