Haartips om er jonger uit te zien (2)

Verjongende haarsnit voor vrouwen
Foto: Dreamstime
Vorige pagina
 
Heb je ooit het haar van een jong meisje vergeleken met de natuurlijke haarkleur van een volwassen vrouw? Het haar van een jong persoon heeft veel verschillende kleurtinten binnen dezelfde basiskleur, die samenkomen om een natuurlijk effect te creëren. Het haar van een oudere persoon is vaak minder levendig en de kleuren zijn vaak minder uitgesproken - nog steeds bestaande uit verschillende tinten, maar niet zo uitgebreid als bij het haar van een jongere persoon.
 
Al je je haar verft om grijs haar te bedekken, zal dit de haarkleur verder egaliseren. Om dit te vermijden, moet je in plaats daarvan proberen om de grijze haren te "vermengen". Dit kun je doen door een lichtere kleurschakering te gebruiken dan je denkt dat je nodig hebt. Aangezien grijs haar geen eigen pigment heeft, neemt het de kleur aan die je gebruikt en krijg je het effect van highlights in het haar.
 
Dankzij moderne vooruitgang in de cosmetische industrie zijn er nu transparante kleuren die voorkomen dat de donkerdere tonen worden geëgaliseerd, doordat de variatie in kleuren erdoorheen schijnt en het haar er natuurlijk uit blijft zien.
 
Houd er ook rekening mee dat naarmate we ouder worden, de haarkleur van nature lichter wordt, omdat de productie van pigment in de haarzakjes vertraagt. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur geleidelijk vervaagt. Je natuurlijke haarkleur op 50-jarige leeftijd zal dus lichter zijn dan toen je 20 was. Als je nu kiest voor de haarkleur die je had toen je twintig was, kan dit je er clownesk en ouder uit laten zien dan je werkelijk bent.
 
# 3 – Voeg een vleugje "trendy" toe aan je "traditioneel"
 
We weten allemaal dat het beste kapsel voor iemand datgene is dat past bij hun gezicht en gelaatstrekken. Als gevolg hiervan eindigen de meeste mensen met een basissilhouet en vinden ze het vaak moeilijk om ver af te wijken van deze look. Ze kiezen misschien voor iets langer of iets korter haar, maar de belangrijke aspecten van het kapsel blijven hetzelfde.
 
Het probleem hierbij is dat deze vrouwen vaak vinden dat ze er gedateerd uitzien. En ik begrijp het, het is echt moeilijk om afscheid te nemen van een look waar je zo tevreden mee was. Maar je hoeft niet altijd te kiezen voor een "extreme make-over" om je look volledig bij te werken. Als je een "klassiek" kapsel hebt, is het misschien alleen nodig om een paar elementen van moderne trends toe te voegen.
 
Verknip de binnenkant/onderkant van je klassieke bobsnit zodat het haar naar binnen buigt en je gezicht streelt. Gebruik een scheermesje om textuur toe te voegen aan de punten van je krullende kapsel en style je krullen zodat ze naar buiten springen voor leuke accenten in je kapsel. Of voeg gewoon enkele zachte spiraalkrullen toe aan het lange haar dat op je schouders valt. Je kunt actuele, trendy elementen toevoegen zonder dat je jezelf vastlegt aan een drastische verandering van je kapsel.
 
# 4 – Om een lang verhaal kort te maken
 
"Kan een oudere dame er goed uitzien met lang haar?" Dit is de klassieke discussie onder veel kappers en vrouwen van een bepaalde leeftijd. Het enige eerlijke antwoord is: "Het hangt af van het haar." Ik heb vrouwen gezien, in de vijftig en zestig (en zelfs een adembenemende dame van 72 jaar oud), die lang haar hadden tot onder de schouders en er prachtig uitzagen. Ze hadden ook allemaal gemeen dat ze hun haar NIET verfden en dat ze 75-90% grijs haar hadden, wat een geheel nieuwe dimensie gaf aan hun zilverkleurige uitstraling.
 
Verbluffend mooi lang grijs haar
Foto: Instaphotos via Canva
Maar deze looks zijn specifiek en opvallend vanwege hun zeldzaamheid. De lange zilveren lokken zijn prachtig, maar in dezelfde context heb ik een vriendin met erg krullend haar. Ze heeft nu sneeuwwit haar tot onder de schouders. Dit klinkt misschien opvallend, maar het staat haar niet. Naar mijn mening zag ze er altijd het beste uit met kortere en pittigere kapsels die profiteerden van de zachte, levendige krullen van haar natuurlijke golfpatroon.
 
Tim Gunn, mentor van Project Runway en creatief directeur voor Liz Claiborne, Inc., schreef in zijn boek "Gunn's Golden Rules" (Gunns gouden regels) dat hij gelooft dat oudere dames beter kunnen kiezen voor korter haar dan voor langer haar. Ik ben het eens met meneer Gunn. Korter haar heeft de neiging om een jeugdiger en zorgelozer gevoel te geven aan een look.
 
Deze kapsels zijn over het algemeen gemakkelijker te onderhouden, en dit vertaalt zich vaak als "levendig", "actief" en "vrouwen die onderweg zijn". Dit zijn allemaal goede beschrijvingen voor een dame op haar best.
 
# 5 – Nu en dan eens … spelen
 
We hebben allemaal af en toe wat ontspanning nodig in ons leven, maar in dit geval gaat het meer om creatief omgaan met je uiterlijk dan om een vakantie nemen. We zijn allemaal wel eens schuldig aan het in een sleur belanden. En als het gaat om dagelijkse routines zoals verzorging, kan die sleur diepgeworteld zijn.
 
Maak er daarom een punt van om af en toe even te gaan zitten, misschien op een regenachtige weekendmiddag, en haal al je stylingtools tevoorschijn en wees gewoon creatief. Voeg veel krullen toe of maak het juist glad, pak wat kammen en spelden en kijk wat je ermee kunt doen. Of koop wat haarstukjes en speel er een beetje mee. Misschien ontdek je iets wat je nooit voor mogelijk had gehouden, of misschien krijg je op zijn minst een idee voor een een verandering in je look die je met je kapper kunt bespreken en waardoor je je weer als een kind kunt voelen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels passend bij de leeftijd