Laat maar groeien, dat haar!

Oudere beroemde dames met lang haar
 
Een blik op lang haar bij de wat oudere vrouw.
 
We kennen allemaal de theorie dat een vrouw vanaf een bepaalde leeftijd geen lang haar meer zou mogen hebben, maar eerder een kapsel dat aangepast is aan haar leeftijd. Maar wat is nu “aangepast aan iemands leeftijd”? Tegenwoordig is het zo dat leeftijd weinig méér voorstelt dan een getal en niets zou mogen te maken hebben met iemands zin voor stijl. Kijk maar eens naar de dames hieronder:
 
Elizabeth Hurley (41) – Met haar éénenveertig jaar betreedt mevrouw Hurley (Austin Powers: International Man of Mystery, Bedazzled) nu de categorie van “rijpe vrouwen”, maar dat heeft haar geen vaart doen verminderen. Ze is nog steeds gegeerd als actrice en model en haar lang haar toont aan dat ze nog steeds sexy, vol vibratie en in één woord “hot” te noemen is.
 
Bernadette Peters (59) – Terwijl men zich deze dame nog lang zal herinneren voor haar rol in de Steve Martin comedie, The Jerk, heeft ze zelf naam gemaakt als echte actrice op Broadway. Ze won twee Tony awards en werd genomineerd voor vijf andere. Met haar krullen als handelsmerk is ze nog steeds een kanjer van een vrouw op haar negenenvijftigste.
 
Bebe Neuwirth (48) – Deze actrice van 48, bekend van tv (Cheers, Frasier) en Broadway (Chicago) lijkt in het echt bijlange niet op het ijzige karakter dat ze vertolkt op tv. Haar lange zwarte krullen bewijzen dat zelfs een wat oudere vrouw nog kan schitteren.
 
Oudere vrouwen met lang haar
 
Stevie Nicks (58) – Zangeres Stevie Nicks is met haar rebelse trekjes nog steeds één van de mooiste vrouwen uit de Rock and Roll geschiedenis. Haar lang gelaagde lokken maken zelfs vrouwen die maar half zo oud zijn jaloers.
 
Susan Sarandon (60) – Als oudste van de hier getoonde actrices, heeft Susan werkelijk alles gespeeld, van de onschuld zelve in de Rocky Horror Picture Show tot de zwoele oudere vrouw in White Palace. Welke rol ze ook vertolkt, ze blijft een actrice die verbaast en haar vlammende rode haren doen het scherm steeds in brand vliegen.
 
Valerie Bertinelli (46) – Valerie verwierf faam als de gedurfde jonge dochter uit de daverende sitcom One Day at a Time. Later in haar carrière werd ze de “Koningin van de tv-film” en werd ze beschouwd als één van de mooiste vrouwen op tv. Van een mooie meid tot een prachtige dame, ziet ze er nog steeds verbazend goed uit op haar zesenveertigste.
 
Niemand kan naar deze vrouwen kijken en daarna besluiten dat ze hun haar niet zouden mogen lang dragen. In feite zouden deze vrouwen zowat élk kapsel kunnen hebben. Hun leeftijd doet er niet toe, hun haar is gezond, de kleur schitterend, de kapsels flatterend. Wat wil je nog méér?
 
Volgende pagina
 
(Foto's: PR Photos)