Kiezen voor blond

Vrouw met lang blond haar
Foto: Shutterstock
Heb je zin om je haar blond te laten verven? Denk er twee keer over na!
 
Heb je telkens je hoofd gedraaid wanneer je een blonde dame met lang steil haar naast je zag lopen? Nu je 's nachts in bed ligt, begin je te overwegen om zelf ook voor blond te kiezen. Hé, niet zo snel! Laten we eerst goed nadenken of dit wel de juiste keuze voor jou is.
 
Toegegeven, als je denkt aan het oplichten van je haar, bereid je jezelf duidelijk voor op een verandering in je leven. Verveling van het zien van jezelf in de spiegel kan gemakkelijk leiden tot ontevredenheid en moedeloosheid. Vraag jezelf eens af: wat is de betekenis van het hebben van die gedachte? Overweeg het volgende: je bewondert misschien die schitterende blondine die je ziet, maar je zult er niet in slagen om er precies zo uit te zien. Jouw DNA is net zo uniek als het hare en je moet niemand willen kopiëren.
 
Hier zijn enkele vragen die je jezelf het beste kunt stellen voordat je toetreedt tot het rijk der blondines:
 
- Wat is eigenlijk mijn echte haarkleur en staat die mij goed of juist niet?
 
- Wat is de werkelijke reden waarom ik niet tevreden ben met mijn kleur?
 
- Zou blond goed passen bij de kleur van mijn ogen en mijn huid?
 
- Wil ik een natuurlijk ogende blondine zijn?
 
- Wil ik mijn natuurlijke haarkleur bedekken omdat die te grijs wordt?
 
- Wat de reden ook is, het is altijd een goed idee om jezelf wat weloverwogen vragen te stellen.
 
- Wat zegt een goede vriend(in) over mijn plannen? Vrienden zijn meestal de beste critici en ze zien jou anders dan je jezelf ziet.
 
Blond is niet voor iedereen weggelegd.
 
Het is verrassend wanneer ik iemand die jarenlang blond was plotseling zie met een warm, gouden bruine haarkleur. De verbeterde versie is echt opvallend. Ik vraag me dan altijd af waarom die persoon dit niet eerder heeft gedaan. Maar er is een oud gezegde, "eens blond, altijd blond". Geloof deze uitspraak geen seconde. Er zijn verschillende redenen waarom sommige mensen blond blijven, en een daarvan is dat het een gewoonte is geworden. Ze vertellen me, met een knipoog, "ik ken zelfs mijn natuurlijke haarkleur niet meer". En dat is nog waar ook. Verblind door deze gewoonte realiseren ze zich niet dat ze er veel mooier uit zouden zien als hun haarkleur zou passen bij hun wenkbrauwen en ogen. Wat een verschil.
 
Verschillende tinten blond
Verschillende tinten blond
Veel filmsterren hebben donkere ogen en blond haar vanwege de zware make-up die hun beroep vereist. Dit maakt hen echter niet mooier, eleganter of stijlvoller dan jij. Enkel in de ogen van het publiek is dat zo. Naar welke look ben jij op zoek? Als je voor blond zou kiezen, zou dit passen bij je ogen? Zou je meer make-up nodig hebben dan gewoonlijk en indien het antwoord ja is, zou je dan bereid zijn om telkens je weggaat dit ritueel toe te passen? Als je bruine ogen hebt, zou er zeker contrast zijn met blond haar. Dat verschil kan aantrekkelijk zijn, mits je een goede dosis make-up gebruikt.
 
Denk aan de kleur van je ogen!
 
Bruine ogen kunnen goed samengaan met blond haar als het de juiste schakeringen heeft. Als het te licht geelachtig is, zul je er net als iedereen uitzien. Afhankelijk van je huidskleur kan roodblond of neutraal blond een goede keuze zijn. Je zult in elk geval moeten wennen aan het gebruik van iets meer make-up. Zelfs bij grijze ogen is make-up nodig. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit iemand ontmoet die geen make-up hoefde te dragen om het gezicht te verbeteren. Grijze ogen hebben wat kleur nodig, en als je daarbij zacht lichtblond haar hebt, kan het je bleek laten lijken. Iedereen weet dat blond haar goed samengaat met blauwe en groene ogen.
 
Kies een natuurlijke haarkleur!
 
Als je echt vastbesloten bent om voor blond haar te gaan, kies dan voor een natuurlijke kleur. Als je vandaag gaat winkelen of werken, kijk dan eens om je heen. Kijk naar al die dezelfde blonde tinten. Met een professioneel oog kan ik je vertellen dat het dragen van zo'n haarkleur bijna als een uniform is. Iedereen ziet er hetzelfde uit. Veel vrouwen hebben hun haar zo extreem opgelicht dat er geen kleur meer in de haarstrengen zit. Helaas heeft de overgrote meerderheid erg droog en meestal ongezond haar. Er is iets in mij dat zegt dat je niet die richting wilt volgen.
 
Lees verder ...