Kiezen voor blond

Vrouw met lang blond haar
 
Zin om je haar blond te laten verven? Denk twee keer na!
 
Heb je je hoofd gedraaid telkens wanneer je een blonde dame met lang steil haar naast je zag lopen? Nu je ’s nachts in je bed ligt, begin je te denken om zelf ook voor blond te kiezen. Hallo, niet zo snel, laten we eerst eens goed nadenken of dit wel de juiste keuze zou zijn voor jou.
 
Toegegeven, als je denkt aan het verhelderen van je haar, dan stel je jezelf duidelijk klaar voor een verandering in je leven. Verveling van zichzelf te zien in de spiegel kan makkelijk leiden tot ontevredenheid en moedeloosheid. Vraag jezelf eens af: wat is de betekenis van het denken op die manier? Bedenk het volgende: het kan dat je die schitterende blondine die je ziet bewondert, maar je zal er niet in slagen om er als haar uit te zien. Jouw DNA is net zo uniek als het hare en je moet niemand willen kopiëren.
 
Ziehier enkele vraagjes die je jezelf best stelt vooraleer toe te treden tot het koninkrijk der blondjes:
 
- Wat is mijn echte haarkleur nu eigenlijk en staat die mij of net niet?
 
- Wat is nu de eigenlijke reden waarom ik niet tevreden ben met mijn kleur?
 
- Zou blond passen bij de kleur van mijn ogen en mijn huid?
 
- Wil ik een natuurlijk ogend blond?
 
- Wil ik mijn natuurlijke kleur bedekken omdat die te grijs wordt?
 
- Wat de reden ook is, het is steeds een goed idee om jezelf wat wel overwogen vragen te stellen.
 
- Wat zegt een goede vriend/in van je plannen? Gewoonlijk zijn vrienden de beste critici en zien ze je anders dan je zelf doet.
 
Blond is zeker niet voor iedereen weggelegd. Het is verbazend wanneer ik iemand die jarenlang blond was plots zie met een warm gouden bruin. De verbeterde versie is heel erg frappant. Ik vraag me dan steeds af waarom zo iemand dit niet vroeger deed. Maar, er is een oud gezegde, “eens blond, altijd blond”. Geloof deze spreuk geen seconde. Er zijn verschillende redenen waarom sommigen blond blijven en één van die redenen is omdat het een gewoonte geworden is. Ze vertellen me onder het mom van een grapje “ik ken zelfs mijn natuurlijke haarkleur niet meer”. En dat is dan nog waar ook. Verblind door deze gewoonte, beseffen ze niet dat ze er veel mooier zouden uitzien wanneer hun haar zou passen bij hun wenkbrauwen en ogen. Wat een verschil.
 
Veel filmsterren staan wel met donkere ogen en blond haar omwille van het feit dat hun job zware make-up vereist. Dit maakt hen echter niet mooier, klassevoller of eleganter dan jij, enkel in de ogen van het publiek is dat zo. Naar welke look ben jij op zoek? Als je zou kiezen voor blond, zou dit dan passen bij je ogen? Zou je méér make-up nodig hebben dan gewoonlijk en indien het antwoord ja is, zou je dan bereid zijn om telkens je weggaat dit ritueel toe te passen? Als je bruine ogen hebt, dan zou er zeker contrast zijn met het blonde haar. Dat verschil zou kunnen aantrekkelijk zijn, met een goede dosis make-up wel te verstaan.
 
Bruine ogen kunnen goed passen bij blond als het de juiste schakeringen heeft. Als het te licht geelachtig is, dan zal je er net zoals iedereen uitzien. Afhankelijk van je tint, kan roodblond of neutraal blond je antwoord zijn. Je zal er in elk geval moeten aan wennen om wat méér make-up op te doen. Zelfs met grijze ogen heb je make-up nodig. Eerlijk gezegd, ik heb nog niemand ontmoet die niet wat make-up moet aanbrengen om het gezicht wat te verbeteren. Grijze ogen hebben kleur nodig en als je naast die ogen een zacht lichtblond zet, dan kan dat jou bleekjes maken. Iedereen weet dat blauwe en groene ogen hand in hand gaan met blond.
 
Als je echt hardnekkig voor blond wil gaan, dan kies je best een natuurlijke kleur. Als je vandaag op boodschap gaat of gaat werken, kijk dan eens even rond. Kijk naar al diezelfde blonde tinten. Met een professioneel oog kan ik je zeggen dat dit net als het dragen van een uniform is. Iedereen ziet er hetzelfde uit. Veel vrouwen hebben hun haar zo extreem verhelderd dat er geen kleur meer steekt in de haarschacht. Ongelukkig genoeg heeft de overgrote meerderheid erg droog en gewoonlijk ongezond haar. Er is iets in mij dat zegt dat jij niet die richting wil uitgaan.
 
Volgende pagina