Haarkleur en wenkbrauwkleur

De juiste haarkleur voor bij de wenkbrauwen
Foto: Aleksko/Shutterstock
Vraag: Moet je haarkleur eigenlijk passen bij je wenkbrauwen?
 
Antwoord: Algemeen gesproken, ja, en meestal is dat ook zo. Er zijn echter ook gevallen waarbij de natuurlijke kleur van het haar véél lichter is dan de kleur van de wenkbrauwen. Dit komt gewoonlijk voor bij sommige blonde vrouwen en mannen. Dat is mééstal niet zo erg, tenzij er een groot kleurverschil is, zoals wanneer de wenkbrauwen héél bleek zijn of zóveel donkerder zijn dan de haarkleur dat ze er lelijk uitzien.
 
Als je je haar verft, dan verf je best ook je wenkbrauwen als je je haarkleur met verschillende tinten verandert of naar een tint gaat die krachtiger is. Dit moet echter zorgvuldig gedaan worden om te vermijden dat er kleuring in de ogen komt. Ik zou aanbevelen om dit énkel te laten doen in het kapsalon, aangezien het héél wat veiliger is om iemand anders te hebben die je kan assisteren.
 
De bedoeling is om een natuurlijke look te creëren. Eén van de duidelijkste signalen van artificiële haarkleuring is wanneer het haar en de wenkbrauwen niet passen van kleur. Mééstal is het oké met slechts een paar schakeringen verschil, maar de wenkbrauwen zouden moeten meegekleurd worden als het verschil gróter is.
 
Denk er wél aan dat de wenkbrauwen misschien sneller zullen reageren op de kleurformule omdat ze dicht bij de huid staan en lichaamswarmte hebben om het proces te versnellen. Laat dus de kleuring die op de wenkbrauwen is slechts half zoveel tijd inwerken als de kleuring op het haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wenkbrauwen die verschillen van de haarkleur