Onderhoud van blond haar

Meisje met golvend lang blond haar
Foto: Istockphoto
Onderhoud van blond haar
 
We zijn allemaal al ziek jaloers geweest op dit precieze type. Haar leven draait om wekelijkse schema's voor pedicure en manicure, en ze haast zich naar de kapper. Ze merkt snel nieuwe rimpeltjes op en laat regelmatig gezichtsverzorgingen, lichaamswikkels en massages doen, inclusief botox-feestjes. Je zou haar benijden wanneer ze vol energie aan het fitnessen is met haar perfecte lichaam, gezicht en nagels. Dit meisje is de enige persoon die ik ken die kan lachen zonder haar mond te bewegen, om zeker geen lachrimpeltje te krijgen.
 
Het is ondenkbaar dat deze dame een schop oppakt of een gat graaft om een boom te planten. De kans is te groot dat ze haar nagel breekt of haar haar in de war raakt. Door blootstelling aan de zon zal ze uiteindelijk vroegtijdig verouderen. Vitamine D kan ze uit een flesje halen. Wat de meeste mensen niet weten, is het werk en de kosten die gepaard gaan met het onderhouden van deze look, en dat is precies wat er gebeurt als je blond bent.
 
Wat is nu de hele ophef rond blond zijn en waarom zijn zoveel mensen jaloers op blondines? Zou het kunnen zijn omdat blond altijd in de mode is, of we het nu toegeven of niet? En het lijkt erop dat de meeste blondines er knap uitzien en het "gereedschap" hebben om het te bewijzen, zij het soms tegen een hoge prijs.
 
Wat het blondje met haar haar heeft gedaan, hangt direct samen met het onderhoud ervan. Sommigen gaan eens per maand naar de kapsalon voor een opfrisbeurt met een volumineuze tint. Anderen laten hun uitgroei een of twee maanden groeien voordat ze het bijwerken. Dan heb je nog degenen die verschillende blondtinten willen in plaats van die bleke, uitgewassen look die gisteren zo opvallend was, vandaag ook nog en morgen waarschijnlijk ook. De variatie tussen veel kleuren is veel aantrekkelijker, maar ook duurder en vereist meer onderhoud als je eruit wilt blijven zien als Barbie. Het contrast tussen warm goudblond, roodblond en lichter neutraal blond kan indrukwekkend zijn.
 
Wees voorzichtig met bleekmiddel
 
Dun en slap haar is veel gevoeliger voor problemen bij het aanbrengen van bleekmiddel. Zelfs als het bleekmiddel op basis van olie of vochtinbrengend is en zelfs als het bedrijf adverteert met de veiligheid en effectiviteit ervan, bestaat er nog steeds het gevaar van extreme droogte, broosheid en mogelijk haarbreuk. Het haar is niet sterk genoeg om regelmatig bleekmiddel te kunnen verdragen, ongeacht welk product wordt gebruikt. Als je dun en slap haar hebt en je wilt blond worden, is het verven misschien een betere optie voor jou. Mensen met natuurlijke tinten die variëren van middelblond tot donkerblond kunnen ervoor kiezen om een lichtere tint te nemen om hun haar op te lichten.
 
Blond haar bijwerken
Foto: Okskukuruza/Getty Images via Canva
Experimenteer eens met één tint lichter. Werk geleidelijk en gebruik het folieproces met warme gouden tinten twee keer per jaar, maar alleen met verf. Als je bruin haar hebt en dunner en donkerder haar en wilt gaan voor blond, probeer dan opnieuw slechts een halve tot één tint lichter tegelijk. Er is geen haast bij. Doe deze toepassing traagjes. En wees niet bang voor rode tinten, want dit is de kleur die op je haar zal verschijnen. Je haarkleur specialist zal waarschijnlijk een ontwikkelaar met een medium tot laag volume willen gebruiken uit veiligheidsoverwegingen. Geleidelijk, wanneer je haar bijgewerkt moet worden en na verloop van tijd, kun je wat lichter gaan. Accepteer deze methode en gebruik tegelijkertijd vochtinbrengende conditioners om je haar gezond te houden.
 
Mensen die van nature rood haar hebben, kunnen ook geleidelijk lichter worden. Ik zou aanraden om een bleekmiddel met een hoog volume te gebruiken en je haar in folies te doen, samen met twee lichtere kleuren. Het resultaat kan aanvankelijk een gouden tint en een prachtige rode tint zijn. Deze geleidelijke ontwikkeling naar een bewuste verscheidenheid aan tinten zal je haar flatteren en je waarschijnlijk zelfverzekerd en trots maken.
 
Denk aan de kosten
 
Heb je enig idee van de kosten van dit hele proces? Hoe langer het haar is, hoe langer het verven zal duren en hoe meer het zal kosten. Vooral als je lang en dik haar hebt, kan dit erg duur worden. En dat is nog maar het begin, er is ook nog het bijwerken. Dat hangt van jou af: wil je er net zo goed uitzien als toen je voor het eerst de kapsalon verliet, of ben je tevreden met iets minder en wacht je tot je een paar centimeter uitgroei hebt voordat je teruggaat naar de kapper?
 
Wanneer iemand met een paar centimeter uitgroei de kapsalon binnenkomt en vraagt om een touch-up, verwacht die persoon dat de kleur zal overeenkomen met de rest van het haar. De persoon in kwestie realiseert zich niet dat er een verschil zal zijn tussen het chemische proces dicht bij de hoofdhuid en een centimeter verder. Er zullen twee verschillende kleurresultaten zijn vanwege de warmte die uitstraalt van je hoofdhuid. Afhankelijk van je haarkleur moet de oplossing dus anders worden aangebracht.
 
Lees verder ...