Onderhoud van blond haar

Meisje met golvend lang blond haar
 
We zijn reeds allen ziekelijk jaloers geweest op dit precieze typetje. Haar leven draait om wekelijkse schema’s van pedicure en manicure en ze haast zich naar de kapper. Ze merkt snel nieuwe rimpeltjes op en laat regelmatig gezichtsverzorgingen, lichaamswikkels en massages doen, botox party’s inbegrepen. Je zou haar benijden wanneer ze vol energie op de fitnesstoestellen oefent met haar perfecte lichaam, gezicht en nagels. Dit meisje is de enige persoon die ik ken die kan lachen zonder de mond te bewegen, om zeker maar geen lachrimpeltje eraan over te houden.
 
Het bestaat niet dat deze dame een spade zal in haar hand nemen of een gat zal graven om een boom te planten. De kans zou te groot zijn dat ze haar nagel breekt of haar haar in de war raakt. Door de zonneschijn zal ze uiteindelijk vroegtijdig verouderen. Vitamine D kan ze uit een flesje nemen. Wat de meeste mensen niet weten is het werk en de prijs die verbonden zijn aan het in stand houden van deze nieuwe Mercedes look en dat is nu juist wat gebeurt wanneer je blond bent.
 
Wat is nu die hele heisa rond gaan voor blond en waarom zijn zoveel mensen jaloers op blondjes? Zou het kunnen zijn omdat blond steeds de trend is of we het nu toegeven of niet? En het ziet ernaar uit dat de meeste blondjes er knap uitzien en de “apparatuur” bezitten om het te bewijzen en dat soms tegen een vrij hoge prijs.
 
Wat het blondje met haar haar gedaan heeft, staat in direct verband met het onderhoud ervan. Sommigen gaan één keer per maand naar het kapsalon voor een touch-up met een hoog volumetint. Anderen laten hun uitgroei een maand of twee groeien vooraleer ze die bijwerken. Je hebt dan nog diegenen die verschillende blondtinten willen in plaats van die bleke afgewassen look die gisteren zo opvallend was, vandaag eveneens en morgen vermoedelijk ook nog. De afwisseling tussen veel kleuren is veel aantrekkelijker, maar ook duurder en het vraagt meer onderhoud als je er wil blijven uitzien zoals Barbie. De ongelijkheid tussen warm goudblond, roodblond en lichter neutraal blond kan indrukwekkend zijn.
 
Dun slap haar is veel vatbaarder voor het ontwikkelen van problemen wanneer bleekmiddel aangebracht wordt aan het haar. Zelfs al is het bleekmiddel op basis van olie of vochtinbrengend en zelfs al maakt het bedrijf reclame voor de veiligheid en doeltreffendheid ervan, dan nog zal er het gevaar zijn van extreme droogheid, broosheid en mogelijk haarbreuk. Het haar is niet sterk genoeg om om te kunnen met het voortdurende gebruik van bleekmiddel, om het even over welk product het gaat. Als je zo’n dun slap haar hebt en je wil gaan voor blond, dan is verven misschien méér geschikt voor jou. Diegenen met midden- tot donkerblonde natuurlijke schakeringen zouden kunnen kiezen voor een blondere tint om hun haar te verhelderen.
 
Experimenteer eens met één tint lichter. Werk in stapjes en gebruik het folieprocedé met de warme gouden tinten twee keer per jaar, maar dan enkel met verf. Als je bruinharig bent en donkerder dun haar hebt en wil kiezen voor blond, probeer dan opnieuw slechts een halve tot één tint lichter tegelijkertijd. Er is geen haast bij. Doe deze toepassing traagjes. En wees niet bang voor de rode tinten, want dit is de kleur die zal voorkomen op je haar. Je kleurspecialist zal een midden tot laag volume ontwikkelaar willen gebruiken uit veiligheidsoverwegingen. Beetje bij beetje, wanneer je haar wat bijgewerkt moet worden en na een hele poos, kan je wat lichter gaan. Aanvaard deze methode en gebruik tegelijkertijd vochtinbrengende conditioners; zo blijft je haar in goede gezondheid.
 
Mensen die van nature roodharig zijn, kunnen ook geleidelijk lichter worden. Ik zou voorstellen om een hoog volume tint te gebruiken om je haar in folies te doen samen met twee lichtere kleuren. De kans bestaat dat het resultaat een gouden tint en een bevallig rode tint zal zijn in het begin. Deze hele ontwikkeling tot een trage opzettelijke verscheidenheid aan tinten zal je haar flatteren en je vermoedelijk zelfverzekerd en trots maken.
 
Heb je enig idee van de kostprijs van dit hele proces? Hoe langer het haar, hoe langer het verven zal duren en hoe meer het zal kosten. Vooral wanneer je lang dik haar hebt, zou dit je wel eens heel duur te staan kunnen komen. En dat is nog maar het begin, er is dan nog het bijwerken. Dat hangt van jezelf af: wil je er zo goed blijven uitzien als wanneer je voor het eerst het kapsalon buiten stapte of ben je tevreden met wat minder en wacht je tot je een paar centimeters uitgroei hebt om terug naar de kapper te gaan?
 
Wanneer iemand met een paar centimeters uitgroei het kapsalon binnenstapt en een touch-up vraagt, dan verwacht die dat de kleur zal passen bij de rest van het haar. De persoon in kwestie beseft niet dat er een verschil zal zijn tussen het chemische proces dicht bij de hoofdhuid en een centimeter verder. Er zullen twee verschillende kleurresultaten zijn omwille van de warmte die uitstraalt van je hoofdhuid. Afhankelijk van je kleur zal de oplossing daarom verschillend moeten aangebracht worden.
 
Volgende pagina