U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Bleekmiddel

Vraag: Waarvan is haarbleekmiddel gemaakt? Is bleekproduct schadelijk voor de gezondheid?
 
Antwoord: De bleekstoffen die gebruikt worden om het haar te verhelderen, verschillen naargelang het gewenste bleekniveau. Voor kleine hoeveelheden verheldering van de haarkleur wordt vaak waterstofperoxide toegepast.
 
De concentratie van waterstofperoxide gebruikt voor het verhelderen van het haar is veel sterker dan de oplossing gebruikt om wonden te desinfecteren en te behandelen. Dit kan de blote huid waarmee het product in contact komt, irriteren, maar gewoonlijk is er slechts een probleem wanneer iemand overgevoelig is.
 
Gebleekt haar

Voor een toepassing waarbij veel gebleekt moet worden, worden ingrediŽnten zoals potassium persulfaat (wat helpt om de kleur witter te maken en te liften) en sodium metasilicaat (wat als alkaliserende stof werkt en ervoor zorgt dat het bleekmiddel de haarschacht binnendringt) gebruikt.
 
Er zijn andere gelijkaardige ingrediŽnten die kunnen aangetroffen worden in bleekmiddel en deze ingrediŽnten vormen een product dat beschouwd wordt om te bleken ďweg van de hoofdhuidĒ. Deze producten zijn niet bedoeld om in contact te komen met de huid en zouden vermoedelijk chemische brandwonden veroorzaken.
 
Zelfs de bleekproducten die het meest mild zijn, kunnen niet als gezond beschouwd worden. Ze zijn vooral schadelijk bij orale inname of wanneer ze met de ogen of andere slijmvliezen in contact komen. Lees steeds goed de verpakking, zodat u weet wat u te doen staat in geval van nood.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact