De kostprijs van mooi haar

Meisje met mooi lang haar
Foto: Bigstock
Wanneer we als vrouw naar buiten stappen voor onze afspraken, dan doen we het misschien lijken net alsof we net uit de douche stapten en BAM … de perfectie zelve. En als we niet precies op tijd klaar zijn, dan hebben onze gesprekspartners de neiging om zich af te vragen waarom het eigenlijk zolang duurt.
 
Hebben zij er eigenlijk enig idee van hoeveel het vergt om eruit te zien net alsof we net van het kapsalon komen of wat de kostprijs van een kapsalon eigenlijk is? Kennen zij de prijs van het onderhoud van een kapsel en de tijd die we nemen om er op ons best uit te zien?
 
We spenderen niet enkel heel wat geld, maar ook veel tijd om de look te bekomen die het best bij ons past en de meeste dames kunnen zich niet zo snel klaarmaken zoals mannen. We kunnen niet zomaar gewoon een douche van 5 minuutjes nemen, een knipbeurt van 10 minuutjes krijgen, ons snel scheren, een geurtje opdoen, wat gel in ons haar doen en klaar zijn in 20 minuutjes of minder. Dit is gewoon niet hoe het werkt en nu is het tijd om een compleet overzicht van de kosten te geven, zowel qua geld als qua tijd, die nodig zijn om er goed uit te zien en klaar te zijn voor een avondje uit.
 
Haar verven
 
Laten we beginnen met het verven van haar, waarbij we het hele spectrum bekijken van basiskleur naar ombre tot highlights en méér. Om een professionele basiskleur te bekomen, betaal je algauw 40 euro. Dit is de prijs per maand indien je je haar maandelijks in een kapsalon laat verven. Ja, je kan ook voor minder dan 10 euro een doosje verf in de supermarkt kopen. Maar dit verbleekt in vergelijking met wat een professioneel kapper kan doen.
 
Zou je echt een date willen met een meisje dat 16 verschillende kleuren heeft in haar haar zonder dat dit de bedoeling is? Misschien wél, maar zijzelf zal niet zoveel zelfvertrouwen hebben of zoveel plezier beleven als ze zich niet op haar best voelt en dat omvat prachtige, heerlijke lokken.
 
De kosten verbonden aan een kappersbezoek
Foto: Obsahovka/Pexels
Naast de 40 euro of méér waar we het daarnet over hadden, is er vaak een bijkomende kost voor een knipbeurt of een haarmasker en dan hebben we het wassen en föhnen nog niet meegerekend, dus is een dame vaak 80 euro of méér kwijt elke maand om er perfect uit te zien. Dat komt neer op een kleine 1000 euro per jaar en dit is enkel voor onderhoud en bijwerken van kleur en dan is het nog maar een basiskleur.
 
Naast het geld dat je moet spenderen, moet je ook heel wat tijd vrijmaken en inspanning doen om een afspraak te maken met een kapper. Populaire kappers zijn snel volgeboekt. De tijd coördineren om naar het kapsalon te gaan is erg belangrijk en eens je daar bent, reken je best op ongeveer twee uur om door te brengen in de kappersstoel. En dan hebben we de verdere diensten waar mannen dol op zijn nog niet meegerekend. Een snit en kleuring duren ongeveer twee uur, maar dit omvat geen verdere zaken zoals highlights of het conditionen van je haar.
 
Highlights aanbrengen op lang donkerblond haar
Foto: SimpleFoto/Canva
Ombre, balayage en highlights
 
Als mevrouw zin heeft in een ombre – en ik durf je uit te dagen om me uit te leggen wat dit betekent zonder te zoeken op kapsels.net – dan kost dit nog meer tijd en geld. Ombre is het proces van stapsgewijs gaan van donker bij de wortels naar progressief lichter, soms karamel, honingkleurig of strandblond.
 
Een ombre haarkleuring kost gewoonlijk nog minimum 10 euro méér dan een gewone kleuring en neemt ongeveer twee uur in beslag voor het hele kleurproces. En daarin zitten niet het knippen, stylen, conditionen enz… De prijzen kunnen variëren naargelang de lengte en dikte van het haar. Dus heren, als jullie met de handen door de zijdezachte en sexy haren van jullie vriendinnen gaan, denk dan niet dat dit zomaar vanzelf komt.
 
Lees verder ...