Je hoofd scheren

Vrouw met een geschoren hoofd - Kortgeschoren haar
Foto: Depositphotos
Je hoofd scheren is een enorm engagement, maar gelukkig, zoals het spreekwoord zegt, groeit haar terug en dit is een grote geruststelling. Sommige heren scheren hun hoofden echter volledig kaal, à la Bruce Willis, eens ze beginnen te zien dat ze kaal aan het worden zijn of dat hun haar aan het uitdunnen is. Dus in dat geval groeit haar misschien niet terug. Dit neemt niet weg dat het een geweldige optie is voor hen die nood hebben aan verandering of aan een manier om volledig opnieuw te beginnen met een levendige en krachtige nieuwe look, zowel voor mannen als voor vrouwen.
 
Laten we eerlijk zijn: de meesten onder ons hebben hun haar wellicht reeds op meerdere manieren misbruikt. Voorbeelden: kleuring, bleken, permanent, warmtestyling, algemene omgevingsschade, buitensporig wassen, chloorbeschadiging; je begrijpt wat ik bedoel. We hebben ons haar onomkeerbaar beschadigd en eerlijk gezegd kan ik niet zeggen hoeveel keer ik de laatste twintig jaar mijn haar geverfd heb van licht naar donker en opnieuw naar licht, samen met dagelijkse warmtebeschadiging en alles wat ermee verband houdt. Het feit dat ik niet kaal ben, verbaast me mateloos en sommigen onder jullie denken wellicht net hetzelfde, zoals “wow, nu ik erover denk, hoe komt het dat ik ondertussen niet kaal geworden ben?”
 
Voordelen van een geschoren hoofd
 
Er zijn eigenlijk heel wat voordelen verbonden aan het scheren van je hoofd, of je nu man of vrouw bent, die je misschien zelfs niet beseft, omdat het zo compleet buiten je comfortzone is dat je er nog nooit aan gedacht hebt. Tijd voor jou om er eens aan te denken en te begrijpen waarom de tondeuse de perfectie optie voor jou zou kunnen zijn, los van je geslacht.
 
Kortgeschoren doe-het-zelf kapsel voor vrouwen
Foto's: Getty Images Signature via Canva
Zoals ik reeds zei, kan het volledig scheren van je haar, of zelfs het gewoon met de tondeuse erdoor gaan en op millimeterlengte houden, je haar een volledig nieuwe en frisse start geven. Je start echt weer vanaf nul, dus kan je van warrig en chemisch behandeld haar gaan naar een propere lei en het laten groeien indien je dit verkiest. En wanneer het teruggroeit, zal de gezondheid van je haar echt ongelooflijk zijn en zal je zo dankbaar zijn dat je de sprong waagde.
 
Ik haat het om in herhaling te vallen, maar dit is de perfecte manier voor vrouwen om een nieuwe start te nemen wanneer het gaat om hun haar en als je haar hebt dat veel onderhoud vergt en je een drukke routine hebt, zal dit voor jou zo bevrijdend zijn. Wakker worden en gewoon wat make-up opdoen, je beste gelaatstrekken accentueren en klaar! Hoe bevrijdend is kaal gaan als vrouw dan niet?
 
Vrouw met een leuke look en een kaalgeschoren hoofd
Foto's: Pixelshot/Canva
Plots zullen mensen beginnen te letten op je ogen, je jukbeenderen, je accessoires: zaken die je je vroeger nooit zou voorgesteld hebben, omdat je zo afhankelijk was van je haar. Plus, je zal zoveel tijd winnen. Denk aan alle extra dingen die je kan doen en als je houdt van fitnessen, zal het douchen een-twee-drie voorbij zijn. En je hoeft niet superglanzend helemaal kaal te gaan tot op de hoofdhuid; dit is niet de enige soort scheren die er is. Er bestaat een blij midden waarbij je nog steeds haar hebt, maar waarbij het gewoon geschoren is en als je de transitie van lang naar kort maakt, kijk dan hoeveel centimeter verwijderd wordt.
 
Je zou je haar kunnen doneren aan een stichting tegen kanker, zodat kinderen pruiken kunnen krijgen wanneer ze hun haar verliezen. Dit is iets wat extreem onbaatzuchtig is en als je ooit je haar mist, denk dan aan wat je doet en voor wie je dit doet. Zangeres Kellie Pickler schoor haar hoofd om iemand in haar nabije omgeving te steunen in haar strijd tegen kanker en dat is super lovenswaardig. Dit kan je een gegronde en geldige reden geven.
 
Beleef er plezier aan!
 
Als je een relatie hebt en je partner wil zijn/haar hoofd scheren, maar is misschien een tikkeltje zenuwachtig, waarom vervoeg je hem/haar dan niet om er een koppelsevent van te maken? Ernstig. Jullie kunnen een tondeuse nemen en elkaars haar afscheren zoals Smith deed met Samantha in “Sex and the City” of samen naar de kapper gaan voor een spannende makeover. Het is een manier om je liefde en verbondenheid te betuigen, maar veel minder permanent dan een tattoo, laten we eerlijk zijn.
 
Koppel, man en vrouw, kortgeschoren en kaal
Afbeelding: AI-illustratie
Ik zeg altijd dat we maar één leven hebben en deel van dat leven is het met volle teugen te beleven en als je een leven leidt dat een geschoren hoofd toelaat, dan denk ik dat je kaal gaan beslist minstens eenmaal moet uitproberen. Beroemdheden zoals Charlize Theron, Rose McGowan, Cate Blanchett (ze startte ermee voor een filmrol, maar werd daarna verliefd op het gevoel van bevrijding), Amber Rose, Danai Gurira (The Walking Dead, Michonne) en Jessie J hebben allen hun hoofd geschoren en zelden achteromgekeken.
 
Hoe doe je het?
 
Als je beslist om voor glanzend kaal te gaan, dan heb ik geleerd dat er geen regel is tegen het elke dag scheren van je hoofd. Zolang je maar een eersteklas tondeuse gebruikt, net zoals je zou doen met extreem tere en delicate delen van je lichaam die je scheert. Met goede scheercrème zou dit helemaal in orde moeten zijn.
 
Maar gebruik geen bot scheermes of de tondeuse van iemand anders! Je wil niet riskeren dat je jezelf kwetst of nog slechter, een infectie oploopt. Waxen wordt niet volledig afgekeurd, aangezien dit langer blijft, zodat je dit niet elke dag moet doen. Maar je bent wel vatbaarder voor ingegroeide haartjes. Je moet de voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen en nadenken of je het aankunt om één of twee dagen te laten tussen het scheren van je hoofd.
 
Lang haar kapsel met een geschoren zijkant
Foto's: Getty Images Signature/Canva
Als je hoofd scheren iets is waar je mee speelt, dan kan je doen wat ik deed en de tondeuse gebruiken zonder compleet kaal te gaan: scheer de zijkant van je hoofd of onder je haar zodat je de adrenaline kan voelen die gepaard gaat met de tondeuse zonder helemaal kaal te gaan.
 
Je zult misschien beseffen dat je houdt van het gevoel en alles afscheren of misschien zeg je “dit is genoeg” zoals Demi Lovato en Kelly Osbourne deden en ook dat is helemaal oké. Gelijk welk niveau van scheren dat je kiest, is oké, want dit toont jouw moed en welke waaghals je bent.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Een ontmoeting met de tondeuse