Kapsels met een geschoren zijkant

Kapsel met een geschoren zijkant
Foto: Bigstock
Vraag: Ik wil een korte bob met een geschoren zijkant. Zijn er voor- of nadelen of waarschuwingen die ik moet kennen vooraleer ik één kant van mijn hoofd laat scheren?
 
Antwoord: Het kapsel met één zijkant geschoren is een super individualistische en eigentijdse look. Naar mijn mening is het één van de kapsels met de meeste zelfexpressie en iets wat volledig onderbenut wordt.
 
Denk wel aan volgende zaken:
 
1. Het zal oncomfortabel zijn om het kapsel ooit te laten uitgroeien (en ja, er komt een dag waarop je dit wil). Wanneer je de geschoren kant wil laten uitgroeien, overweeg dan ernstig om je haar te laten knippen in een korte pixie, want dit zal het proces eenvoudiger maken.
 
2. Als je highlights hebt, laat die dan eerst een stukje uitgroeien in de sectie die je wil laten scheren. Scheer je terwijl de highlights nog steeds dichtbij de hoofdhuid zitten, dan zal de geschoren sectie er vlekkerig uitzien (op een slechte manier).
 
3. Bereid je voor op frequente bezoekjes aan de kapper. Geschoren haar is cool, maar uitgegroeide stompjes zijn dat heel wat minder. Zorg ervoor dat je kapper de sectie frequent scheert (en vraag misschien korting).
 
4. Bereid je voor op commentaren en vragen van vreemden, maar ook van vrienden. Geschoren zijkanten en ondersnit komen niet zo vaak voor en mensen verlangen hier vaak naar zonder dat ze het nodige zelfvertrouwen ervoor hebben.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Asymmetrische Kapsels
 
Een ontmoeting met de tondeuse