Je eerste haarkleuring

Haarkleuring
Foto: Shutterstock
D hamvraag: welke kleur kies ik?
 
Voor je eerste kleurtje is het best om je natuurlijke haarkleur niet mr dan 1 of 2 tonen verschillend te verven. Zo zal je genieten van de weerspiegelingen en glans en je eigen haarkleur in de verf zetten. Kies voor de eerste verving een kleuring zonder ammoniak, vooral als je geen grijze haartjes hebt!
 
Om te beslissen wat dan dat kleurtje zal worden, is het essentieel om je kapper te raadplegen. Hij zal je kunnen gidsen om de kleur te vinden die het best bij je past, in functie van je kledij, je huidskleur, de kleur van je ogen, de vorm van je gezicht, de routine van je maquillage. Hij zal je dan ofwel een kleuring ofwel een balayage voorstellen, volgens de oplossing die het best past bij je persoonlijkheid.
 
Om je voorkeuren te bepalen, vind je in de mengelmoes van haarkleuren verschillende kleuren om je op te inspireren. Wil je iets dat meer gewaagd is voor je bruine haar, dan kan je een paarse of roodachtige nuance kiezen. Anderen hebben het mr voor de warme weerspiegelingen en de glans, met chocoladebruin, goudblond en koper.
 
Vind je stijl en toon je ideen aan je kapper of kapster door hem of haar foto's te overhandigen van de kleuren die je inspireren!
 
Wat wl en niet doen vr een kleuring?
 
Eerst en vooral moet je een gevoeligheidstest voor de kleuring doen, zowel voor een kleuring mt als zonder ammoniak (ideaal is 48 u vr het aanbrengen van de verf op je haar). Ga daarvoor naar je kapsalon. De kapper zal een kleine dosis product aanbrengen in de holte van je elleboog. Verschijnt er niets, dan kan je je haar veilig laten verven. In het tegenovergestelde geval, bij het verschijnen van rode vlekken, zwellingen en andere zaken, raden we je aan om naar een dokter te gaan om het bestanddeel te laten vaststellen waarvoor je allergisch bent. In dit geval zal de kapper jammer genoeg niet kunnen verven.
 
Het is ook aan te raden om je haar niet te wassen net voor je naar de kapper gaat. Kleuring werkt beter in wanneer je haar niet pas gewassen is.
 
Als je henna gebruikt hebt of een product op basis van henna, dan mag je het haar dat in contact kwam met henna niet gaan verven. In dit geval moet je wachten tot er nieuw haar groeit en het haar dat in contact kwam met henna geknipt is.
 
En wanneer je een permanent hebt of van plan bent je haar te permanenten of te kiezen voor Braziliaans straightenen of iets anders in die aard, informeer je dan best bij je kapper in verband met de wachttijd en de verzorging van je haar.
 
Een must: verander ook je kledij wanneer je kiest voor een haarkleur die erg verschilt van je huidige kleur!
 
Hoe verzorg ik mijn haar na het kleuren?
 
Geverfde haren vragen specifieke verzorging: aanbevolen wordt om haarproducten met weinig alcohol te gebruiken om de kleur niet te doen vervagen. Twee prioriteiten voor iemand met geverfd haar: hydratatie en bescherming.
 
Gebruik shampoos en maskers voor gekleurd haar en indien mogelijk met pigment om de kracht en weerspiegeling van je kleur te behouden en tegelijkertijd te zorgen voor hydratatie.
 
Je moet je haar ook een dagelijkse verzorging geven die het voedt, de haarvezel versterkt en vooral je haar en je kleur beschermt tegen invloeden van buitenaf en uv-stralen. Gebruik tijdens de lente en zomer eveneens zonneproducten voor geverfd haar.
 
Gebruik je producten om je haar te fixeren of te stylen, kies dan de varianten voor geverfd haar. Deze producten zijn rijk aan beschermende stoffen en zullen glans geven aan je kleur.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over het kleuren van haar