Haarkleuren vergelijken

De haarkleur van beroemdheden
Fotoís: PR Photos
Wanneer je in je lokale supermarkt of schoonheidszaak door de afdeling haarkleuringen wandelt, dan besef je onmiddellijk dat er zoveel kleuren beschikbaar zijn dat het haast onmogelijk is dat er zoveel verschil kan zijn. Het aantal verschillende schakeringen en kleurtinten zorgt ervoor dat er ongewone benamingen zijn.
 
Het is natuurlijk zo dat het kennen van de naam van ťťn bepaalde tint van haarkleurproduct niet noodzakelijk betekent dat de naam dezelfde zal zijn voor een ander product met dezelfde kleur. Dat zijn de risicoís van conventies en een vrije markteconomie. Maar er zijn een aantal basiskleurfamilies die je kunnen helpen om betere keuzes te maken wanneer je hen kent en die zelfs makkelijker precies uitleggen welke kleur je wil.
 
De basiskleuren
 
Er bestaan vier basiscategorieŽn voor haarkleuren: blond, bruin, rood en grijs. Elke mogelijke haarkleur past binnen ťťn van die categorieŽn. Er zijn sommige kleuren die tegelijkertijd binnen twee categorieŽn vallen. Deze overgangscategorieŽn zijn bruggen van de ťne kleurgroep naar de andere.
 
Elke haarkleur is het resultaat van de aanwezigheid of afwezigheid van melanine in de cortex van het haar. Deze melanine bestaat in twee vormen: eumelanine, verantwoordelijk voor de zwarte en bruine schakeringen in het haar en pheomelanine, verantwoordelijk voor de rode en gele/blonde tinten. De combinatie van deze melaninetypes creŽert alle mogelijke natuurlijke haarkleuren. De afwezigheid van melanine zorgt voor grijs haar.
 
Laten we de kleurcategorieŽn eens van naderbij bekijken en kijken hoe ze verwant zijn aan elkaar.
 
Bruin
 
Van gitzwart naar de kleur van gepoetst hout. Bruintinten bestaan in schakeringen van niveau 1 tot niveau 5 en zijn meestal gevormd met eumelaninepigmenten in het haar. Binnen deze categorie vind je de haarkleuren waarnaar vaak verwezen wordt zoals chocoladebruin, zandkleur enzÖ
 
Brunettes - Beroemdheden met bruin haar
Fotoís: PR Photos
Hier zien we een selectie van beroemdheden met bruin haar die erin slagen om van hun donker haar een kenmerk van bedwelmende sensualiteit te maken. Wie wil er nu een blonde vamp zijn wanneer je een oogverblindende brunette kan zijn? Op de fotoís zien we Victoria Justice, Jennifer Beals en Teri Hatcher.
 
Blond
 
De tinten die als blond bestempeld worden variŽren van erg lichtbruin tot bijna wit platinablond. Blonde tinten bevatten kleine hoeveelheden pheomelanine en soms eumelanine en een kenmerk is dat ze vallen tussen de niveaus 6 en 10 in lichtheid. Je hebt honingblond, goudblond enzÖ
 
Blondines - Beroemdheden met blond haar
Fotoís: PR Photos
Kristen Chenowith, Lucy Lawless, Nikki Griffin, Nicolette Sheridan en Sarah Roemer zorgen als blondjes voor sensatie! Van het stralende goudblond van het korte kapsel van Kristen tot het natuurlijke zachtblond van de lange lokken van Sarah: het is eenvoudig om te begrijpen waarom heren verzot zijn op blonde dames.
 
Lees verder ...