Huidtest of allergietest

Gevoeligheidstest
Foto: Shutterstock
Vraag: Wat is een huidtest en hoe wordt deze test uitgevoerd?
 
Antwoord: Een huidtest is – zoals het woord zegt – een test van de huid om er zeker van te zijn dat de persoon in kwestie niet overgevoelig (allergisch) is voor de chemicaliën van een haarmiddel. Het is belangrijk om die allergietest uit te voeren vooraleer u GELIJK WELKE chemische behandeling uitvoert om mogelijke ernstige bijwerkingen te voorkomen.
 
Om een huidtest uit te voeren, moet u kleine hoeveelheden van het chemische product op een oorstokje doen en daarmee de huid aanraken op een onschadelijke plaats. Los van de chemische behandeling – permanent, kleuring, straightening, relaxer enz… - moet u een huidtest doen voor elke betrokken chemische component.
 
Wanneer een permanent een golflotion heeft die bestaat uit twee componenten, test die dan allebei, evenals de neutralisator en elke mogelijke betrokken conditioner. En voor een haarkleuring test u zowel de kleurformule als de volumeontwikkelaar die gebruikt wordt.
 
Breng met een oorstokje een kleine hoeveelheid van de chemicaliën aan op de huid (gebruikelijke plaatsen zijn achter het oor, in de nek – let daarbij op de volgorde waarmee u de producten test, zodat u weet op welk ingrediënt u reageert – onder de elleboog of op de arm) en laat het product drogen. Wacht 24 à 48 uur en bekijk de zones. Als er een reactie plaatsvindt, dan zou die nu moeten duidelijk zijn.
 
De klant moet alert zijn voor tekenen van jeuk of roodheid op deze plaatsen. Elke vorm van reactie betekent dat u deze behandeling NIET mag toepassen. Zelfs een minieme reactie zou drastisch kunnen verergeren wanneer u de hoeveelheid en duur van blootstelling zou verhogen tot het niveau dat gevergd wordt van de meeste chemische behandelingen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wat is een lokkentest?