11 redenen om uw haar kort te knippen (2)

Vrouw met kort geschoren millimeterkort haar
Foto: Dean Drobot/Canva
Vorige pagina
 
6. Het past bij uw actieve levensstijl.
 
Het geringe onderhoud is één van de meest overtuigende argumenten voor een kort kapsel. Bent u sportief en geniet u van elke vorm van fitness, dan bent u de eeuwige paardenstaart misschien moe. Met een korte snit zal niets in uw weg hangen, voor uw gezicht vallen en blijven steken of u doen vertragen bij het zwemmen. Kom sneller uit de gym en geniet méér van uw avond!
 
7. Het is elegant.
 
Beeld u al die leuke kragen van bloesjes, rolkragen en accessoires eens in die nooit gezien werden, aangezien ze steeds bedekt waren door lang haar. Nu is het tijd om echt uw modegevoel te tonen en te genieten van nieuwe looks, nieuwe oorringen en halskettingen, die nu niet meer moeten verborgen blijven.
 
8. Het houdt u fris.
 
Het ziet er niet enkel cool uit, het verhoogt eveneens de luchtstroom rond uw nek en u zult heel blij zijn wanneer u het verschil voelt. Niets is slechter dan zweten onder een massa haar tijdens de zomer of wanneer u leeft in een warm klimaat.
 
9. Het doet u geld besparen op haarproducten.
 
Natuurlijk hebt u veel minder shampoo en conditioner nodig, maar denk ook eens aan al de andere lotions en flesjes die u gebruikt om uw lange haar glanzend, soepel en gezond te houden.
 
10. Het kan u jonger doen lijken.
 
Sommige korte haarsnitten kunnen werken zoals een instant facelift. Lang haar kan zwaar zijn en uw gelaatstrekken naar beneden trekken. Niet zo met een korte haarsnit. Ga uw kapsel omhoog en uit uw gezicht stylen en bekijk het verbazende, onmiddellijke effect dat dit kan hebben!
 
11. Het voelt bevrijdend aan.
 
Geen klitten meer, geen gevaar meer op dreadlocks als u niet constant borstelt. U kunt zowaar focussen op uw leven in plaats van verschillende keren per dag iets te doen aan of met uw haar. Eens het gewicht weg is, zult u merken dat uw pas meer veerkracht heeft. U zult u helemaal lichter voelen en uw glimlach zal meer stralen.
 
Eén van de sterkste indicatoren dat u al lang had moeten kiezen voor een serieuze snit is wanneer u uzelf erop betrapt dat u uw haar vaker in een knot of paardenstaart draagt dan los. Stop dus met fantaseren en bekijk enkele leuke korte kapsels op deze website of laat uw kapper u enkele suggesties doen die passen bij uw gezichtsvorm en type.
 
Bent u bang voor een erg drastische verandering, doe het dan geleidelijk, een paar centimeters tegelijk. Begin misschien met een langere bob of gelaagd warrig kapsel. Laat uw haar enkele weken later knippen tot kinlengte. Van daaruit is het een makkelijke stap om te kiezen voor een trendy korte snit of zelfs een jongenskopje.
 
Om te weten te komen hoe u er eigenlijk zult uitzien zonder uw lange haar, kunt u nieuwe software uitproberen die u toelaat om een foto van uzelf op te laden en verschillende kapsels uit te testen.
 
Redenen om je haar kort te laten knippen
 
Hoeveel redenen kunt u na dit alles nog vinden om uw haar NIET te laten knippen?
 
Trouwens, de auteur van dit artikel ging ooit van haar tot op de taille naar piekerig kort, allemaal in één stap en daarbij had ze méér schrik van de kapper dan van zichzelf. Ze had er geen spijt van. U kunt het ook!
 
Door Bea | | ©Kapsels.net

Zie ook: Nog méér tips voor kort haar