Kort vrijgevochten kapsel

Kort pixie kapsel
 
Hoe knip je een kort vrijgevochten kapsel of een pixie?
 
Je bent een vrouw met veel zelfvertrouwen en fijne maar hoekige gelaatstrekken die erg gesteld is op haar korte kapsel, maar je wilt een wat speelser en leuker model. Een heel kort haarmodel zal je op het lijf geschreven zijn. Zeer korte haarstijlen geven veel gemak aan een vrouw met een druk leven en kunnen werkelijk veelzijdig zijn.
 
Dit model is zeer flatteus bij gezichten met een fijne botstructuur en is er op gericht de aandacht op de ogen te vestigen. Voeg er wat highlights aan toe, of een opvallende kleur, en dit zeer korte modelletje zal zijn stempel zetten.
 
Bij onze demonstratie gingen we uit van een al wat korter model (kort, maar met langere lengten haar).
 
Stap 1:
 
Was het haar met shampoo en gebruik conditioner naar behoefte. Maak het haar goed handdoek droog en kam het uit om eventuele klitten te verwijderen. Knip de omtrekken van het haar. Begin hiermee middenvoor en knip het haar, één kant tegelijk, gebogen tot net onder de slapen en vervolgens omhoog tot aan de bovenkant van de oren. Doe hetzelfde met de andere kant van het hoofd.
 
Ga nu verder met de achterkant en knip het haar vanuit het kuiltje in de nek met een lichte kromming op de neklijn en vervolgens een zachte helling achter de oren tot aan de bovenkant van de oren, zodat de lijnen weer bij elkaar komen. Knip vervolgens de andere kant op dezelfde wijze vanaf het kuiltje in de nek tot boven de oren.
 
Diagram om een pixie te knippen
 
Stap 2:
 
Maak laagjes door bijna verticale kniplijnen aan de zijkanten en de achterzijde van het hoofd te maken. Werk altijd vanaf de achterkant naar voren en besteed voldoende aandacht aan de lengtes waar je mee werkt. Op zeer korte modellen gebruikt de styliste vaak haar vingers tegen de hoofdhuid aangedrukt om als gids voor een goede lengte te dienen. Maak langs de schedelrand - het gebied van het hoofd waar de schedelrand naar binnen kromt in de richting van de bovenkant van het hoofd - het haar geleidelijk iets langer.
 
Gebruik vervolgens de ponylengte (als leidraad) om voor de bovenkant een nieuwe leidraad te knippen, welk haar tevens het langst is van het hele model. Zorg er voor dat het haar vanaf beide zijden naar het midden gekamd wordt voordat je het knipt om een goede verhouding in de lengte te krijgen. Werk nu vanaf de leidraad naar de kruin toe en meng dit haar vervolgens met het haar op de schedelrand.
 
Stap 3:
 
Je kunt er voor kiezen nu te stoppen met verder knippen, maar je kunt ook nog wat extra elementen aan de stijl toevoegen of, wanneer je haar erg dun is, meer structuur in het haar aanbrengen. Dit kun je bereiken met uitdunscharen, of keepscharen, maar ook met behulp van andere technieken. Bij onze demonstratie dunden wij het haar uit met behulp van een gewone schaar.
 
Vanuit de pony kamden we van links naar rechts steeds een strook haar van ongeveer 1,25 cm diep recht naar voren en kamden dit soepel tussen de vingers van onze andere hand, waarbij we de reep haar horizontaal hielden. Vervolgens knipten we met de punt van de schaar kleine inkepingen bij de haarpunten zodat een puntige lijn ontstond.
 
Wanneer je vanaf de pony over het hoofd naar achteren werkt, houdt je de lokken geleidelijk steeds meer verticaal, terwijl je doorgaat met het knippen van kleine inkepingen. Deze methode maakt massieve gedeelten in het haar luchtiger en kan de haarstijl wat milder maken. Het kan ook gebruikt worden om een haarstijl wat op te peppen door meer interessante details aan de uiteindelijke stijl toe te voegen.
 
Styling van een pixie kapsel
 
Kort dameskapsel of pixie cut
 
Kort kopje voor vrouwen of pixiesnit
 
We hebben ons model volgens drie methoden gestyled: een geföhnde stijl met een zachte finish, waarbij een mousse en een natuurharen styling borstel gebruikt werden; een gel styling met behulp van een kam en de vingers om boven op het hoofd en bij de pony puntjes te maken; en een naar beneden gekamde en strak glanzende gel stijl.
 
Advies: Oefen dit model en deze methode eerst op een oefenhoofd alvorens het op een echte persoon uit te proberen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér kniptechnieken