De beste haarstijlen voor de zomer

Zomers kapsel met het haar in een bob geknipt
 
De hitte en vochtigheid van de zomer kunnen een ware verwoesting op je haar aanrichten, waardoor de zo leuke haarstijl die je in de winter, herfst en lente droeg nu futloos wordt en gewoon niet wil meewerken. Om een aaneensluiting van dit soort dagen te voorkomen, is het van belang om je haarstijl aan het jaargetij aan te passen.
 
Gelukkig vragen vandaag de dag de zomerse haarstijlen weinig onderhoud en zijn ze gemakkelijk voor elkaar te krijgen. De sleutel tot succes voor een zomercoupe is om het eenvoudig te houden. Je kapsel moet er fris en natuurlijk uitzien en zeker niet of je er uren aan bezig bent geweest.
 
De Bohemer trend die rondwaart door Hollywood en de gehele mode-industrie biedt een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar deze gemakkelijke zomerstijl. Deze trend, gemakkelijker aangeduid als "Boho"-haar is losjes en zonder duidelijke structuur. Om deze look te krijgen, vraag je aan je styliste om je haar in lange lagen te knippen.
 
Stijl je haar met je vingers waarbij je een kleine hoeveelheid pommade in je haar aanbrengt en zo wat slordige lokken maakt die er elegant maar nooit rommelig uit zien. Enkele andere stylmogelijkheden die een welkome aanvulling bieden op deze "Boho"-stijl, vormen de simpele vlechten, de losse paardenstaarten en de klassieke Franse wrong.
 
Nog een populaire zomerstijl is haar met grote, losse slagen met een natuurlijke uitstraling. Gebruik je vingers en een luchtige gel om slagen in je haar te kneden wanneer je van nature al enige krul heeft. Degenen met steil haar kunnen hetzelfde bereiken door met behulp van een krultang krullen vrij verdeeld door het haar te maken. Deze stijl werkt het best op in wat lagen geknipt haar zodat er wat meer volume en structuur in komt.
 
Pony's zijn een andere mogelijkheid om je haar zomerklaar te maken. De pony kan op vele manieren geknipt worden om een zo goed mogelijk samenspel te vormen tussen de vorm van je gezicht en je verplichting waarvoor je deze uitstraling nodig hebt. Dikke, recht afgeknipte pony's zijn uitstekend voor diegenen die een modern tintje aan hun haar willen toevoegen, terwijl lange, piekerige pony's meer geschikt zijn voor diegenen die een meer vrouwelijke uitstraling verlangen. Beroemdheden als Ashley Olsen en Mischa Barton hebben zeker bijgedragen aan het populair maken van de opzij gekamde pony's, die gemakkelijk toepasbaar zijn en eenvoudig langer mogen uitgroeien.
 
Een van de meest hippe zomerstijlen van de laatste tijd is haar dat net boven de schouders is afgeknipt en een zeer lange pony heeft. Voorbeelden hiervan zijn de alom bekende Milika Peterzon en Jorinde Moll. De subtiele lagen waarin deze haarmodellen geknipt zijn, geven structuur en volume en zijn daarmee uitermate geschikt voor een zachte, gemakkelijke zomerstijl. Om een frisse zomeruitstraling te krijgen mag het haar zeker niet in een recht afgeknipte bob-stijl geknipt worden. Hierdoor valt het haar te recht naar beneden en wordt het moeilijker te stylen.
 
Het zomerweer, maar ook andere factoren, zoals tijd doorbrengen aan zee of in het zwembad, kan schade aan je haar toebrengen door invloed van de zon en het chloor in het zwemwater. Om je ervan te verzekeren dat je haar zijn gezonde glans de gehele zomer behoudt, is het zeker een goed idee om haarproducten met bescherming tegen UV-straling te gebruiken. De schade van de invloed van chloor kun je verminderen door producten te gebruiken voor gekleurd haar en minstens éénmaal per week het haar te wassen met een zuiverende shampoo. Ook een wekelijkse behandeling van je haar met een diep doordringende conditioner zal je helpen om je haar er op zijn best uit te laten zien.
 
Het grootste voordeel van de zomerkapsels is de eenvoud. Deze looks vragen slechts een beetje inspanning voor het stylen, waarbij je eventueel lichtjes gebruik kunt maken van een föhn of krultang, zodat schade aan je haar tot een minimum wordt beperkt. Bedenk, de sleutel tot succes voor een luxe zomerkapsel is het eenvoudig en niet kroezend te houden. Er is geen betere manier om van de zomer te kunnen genieten dan je haar even op vakantie te sturen na een heel jaar van overvloedig stylen.
 
©Kapsels.net
Foto: Nasisimova/Shutterstock
 
Zie ook: Haarverzorging in de zomer