De beste haarstijlen voor de zomer

Zomers kapsel met het haar in een bob geknipt
Foto: Nasisimova/Shutterstock
De hitte en vochtigheid van de zomer kunnen een ware ravage aanrichten aan je haar, waardoor de leuke haarstijl die je droeg in de winter, herfst en lente nu futloos wordt en gewoon niet wil meewerken. Om te voorkomen dat dit soort dagen zich aaneensluit, is het belangrijk om je haarstijl aan te passen aan het seizoen.
 
Gelukkig vragen de zomerse haarstijlen tegenwoordig weinig onderhoud en zijn ze gemakkelijk voor elkaar te krijgen. De sleutel tot succes voor een zomercoupe is om het eenvoudig te houden. Je kapsel moet er fris en natuurlijk uitzien en zeker niet alsof je er uren aan bezig bent geweest.
 
De Bohemian trend
 
De Bohemian trend die rondwaart in Hollywood en de hele modewereld biedt een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar deze makkelijke zomerse stijl. Deze trend, ook wel "Boho"-haar genoemd, is losjes en zonder duidelijke structuur. Om deze look te krijgen, vraag je aan je styliste om je haar in lange lagen te knippen.
 
Stijl je haar met je vingers en breng een kleine hoeveelheid haarcrème aan om wat nonchalante lokken te creëren die er elegant maar nooit rommelig uitzien. Enkele andere stylingmogelijkheden die goed passen bij deze "Boho"-stijl zijn eenvoudige vlechten, losse paardenstaarten en de klassieke Franse knkot.
 
Golven
 
Een andere populaire zomerse stijl is haar met grote, losse golven voor een natuurlijke uitstraling. Gebruik je vingers en een lichte gel om golven in je haar te kneden als je van nature al enige krul hebt. Mensen met steil haar kunnen hetzelfde bereiken door met behulp van een krultang krullen vrij verdeeld door het haar te maken. Deze stijl werkt het beste op haar dat in lagen is geknipt, zodat er meer volume en structuur ontstaat.
 
Pony
 
Een pony is een andere optie om je haar zomerklaar te maken. De pony kan op verschillende manieren geknipt worden om goed te passen bij de vorm van je gezicht en de uitstraling die je wilt bereiken. Dikke, recht afgeknipte pony's zijn uitstekend voor degenen die een moderne touch aan hun haar willen toevoegen, terwijl lange, warrige pony's meer geschikt zijn voor degenen die een meer vrouwelijke uitstraling willen. Beroemdheden zoals Ashley Olsen en Mischa Barton hebben zeker bijgedragen aan de populariteit van zijwaarts gekamde pony's, die gemakkelijk te stylen zijn.
 
Zomers lang haar met een pony
Foto: A.dl/Canva
Een van de meest hippe zomerstijlen van de afgelopen tijd is haar dat net boven de schouders is afgeknipt en een zeer lange pony heeft. De subtiele lagen waarin deze kapsels zijn geknipt, zorgen voor structuur en volume en zijn daarom uitermate geschikt voor een zachte, gemakkelijke zomerse stijl. Om een frisse zomerse uitstraling te krijgen, moet het haar zeker niet worden geknipt in een rechte bobstijl. Hierdoor valt het haar te recht naar beneden en wordt het moeilijker om te stylen.
 
Bescherm je haar en houd het simpel
 
Het zomerse weer, maar ook andere factoren zoals tijd doorbrengen aan zee of in het zwembad, kunnen schade aan je haar toebrengen door de invloed van de zon en het chloor in het zwemwater. Om ervoor te zorgen dat je haar de hele zomer zijn gezonde glans behoudt, is het een goed idee om haarproducten te gebruiken die bescherming bieden tegen UV-straling. De schade door chloor kan worden verminderd door producten te gebruiken voor gekleurd haar en je haar minstens één keer per week te wassen met een zuiverende shampoo. Een wekelijkse behandeling van je haar met een diep doordringende conditioner zal ook helpen om je haar er op zijn best uit te laten zien.
 
Het grootste voordeel van zomerkapsels is de eenvoud. Deze looks vereisen slechts een beetje inspanning bij het stylen, waarbij je eventueel licht gebruik kunt maken van een föhn of krultang om schade aan je haar tot een minimum te beperken. Onthoud dat de sleutel tot succes voor een luxueus zomerkapsel is om het eenvoudig en pluisvrij te houden. Er is geen betere manier om van de zomer te genieten dan je haar even een pauze te geven na een heel jaar van intensief stylen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarverzorging in de zomer