Lange lagen of korte lagen

Het knippen van lagen in haar
 
Vraag: Wat is het verschil tussen lange en korte lagen bij het knippen van haar? Zijn lange lagen voor lang haar en korte lagen voor kort haar?
 
Antwoord: Eén kapsel kan veel verschillende lengtes van laagjes hebben. De potentiële lengte van lagen wordt bepaald door hoe lang het haar is vooraleer het geknipt wordt. Dus kan een lang kapsel een combinatie van lange en korte lagen hebben, terwijl kort haar beperkt is tot korte laagjes omwille van de fysieke korte lengte van het haar.
 
Als je naar een kapper gaat en vraagt naar “lange lagen”, dan betekent dit gewoonlijk een lang kapsel bestaand uit trapsgewijze, verbonden lagen. Denk aan het haar van Jennifer Aniston tijdens haar “Friends” periode en je zit in de juiste richting.
 
De kapper zal je hoogstwaarschijnlijk vragen om een voorbeeld te tonen van welk soort laagjes je in gedachten hebt, want “lange lagen” is een erg breed type kapsel en er kan makkelijk een misverstand ontstaan tussen klant en kapper.
 
“Emo”, “scene” of “rocker” kapsels hebben vaak een combinatie van erg lang en erg kort haar. In deze gevallen kan het haar bij de kruinzone en pony erg kort zijn, terwijl de haarpunten hangen tot het midden van de rug. Deze lange en korte lagen zijn vaak onsamenhangend en uitgedund of met een scheermes bewerkt voor maximum beweging en textuur.
 
©Kapsels.net   Foto: Bigstockphoto
 
Zie ook:
 
Hoe haar knippen
 
Hoe vaak laagjes laten bijknippen