Is een permanent geschikt voor jou? (2)

Haar met een permanent
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
Het tegenovergestelde kan bereikt worden door een plaatselijke permanent toe te passen, waarbij alleen bepaalde delen van het haar gekruld worden. Enkele mooie krullen langs het gezicht zijn gemakkelijk, of je vind het alleen wenselijk aan de wortels bij een kort model. Dit type van wortel permanent geeft geen zichtbare krullen, het is vergelijkbaar met het volume dat je krijgt wanneer je je haar droog föhnt met je hoofd naar beneden.
 
Wanneer je haar uit één lengte bestaat en je wilt alleen wat krullen aan de uiteinden, dan zou een gestapelde permanent geschikt voor je kunnen zijn. Met deze methode wordt het haar bovenop je hoofd ongemoeid gelaten, terwijl juist de onderkant en het midden ingerold worden. Een volume permanent is uitermate geschikt voor zowel haar van één lengte als van in laagjes geknipt haar. Het is een vrij slappe rol die resulteert in een zeer kleine krul maar met een schitterend volume (denk aan veel haar, maar niet de 80er jaren).
 
Een weave permanent is waarschijnlijk de moeilijkste en de minst bekende van alle permanent soorten. Deze techniek vereist veel vakmanschap van je styliste om te kunnen bepalen welke delen van je haar wel en welke delen niet gepermanent moeten worden. Het resultaat kan erg indrukwekkend zijn. Maar enige voorzichtigheid is geboden, dit type permanent vraagt gewoonlijk veel tijd eer je de deur uit kunt. Het meest ideale is enkele delen van je steile haar te krullen met een krultang en als je het goed doet, kun je er elke dag uitzien of je zojuist uit een peperduur salon bent gestapt.
 
Ten laatste is er nog de spiraal permanent. Het mag dan de laatste op de lijst zijn, maar zeker niet de minste. Een spiraal permanent is romantisch. Het is leuk. En hij is bijna altijd mooi. Een spiraal permanent ontstaat door het haar verticaal in te rollen in plaats van horizontaal. De krullen kunnen zowel grof en los als klein en strak gezet worden, maar ze worden altijd zijdelings ingerold in de richting van het achterhoofd. Meestal zie je een spiraal permanent op lang haar, maar kijk maar eens goed om je heen en je ontdekt ook korte haarstijlen die op deze wijze gestyled zijn - en ze zijn heel leuk!
 

 
Nog een paar dingen die je moet overwegen voor je besluit of permanente krullen iets voor jou zijn. Ten eerste, ongeacht wat mensen zeggen, een permanent resulteert gewoonlijk niet in een "opstaan en wegwezen" kapsel. Het kan, maar vraag wat instructie over hoe je met je haar om moet gaan na het zetten van de permanent. En bespreek duidelijk vooraf met je styliste het model dat je wilt, welke rollers gebruikt zullen worden en hoe het resultaat zal uitpakken. De gelaagde look dat aan de zijkanten uitwijkt, is momenteel erg populair, maar let op, het is niet erg bevorderlijk voor het resultaat van de permanent. Het zal waarschijnlijk resulteren in een hoop volume aan de zijkanten en de bovenkant.
 
Bestudeer de vorm van je gezicht om te kijken of dit bij je past. Langwerpige gezichten kunnen meer volume aan de zijkanten gebruiken, maar vragen om minder volume aan de bovenkant. Ronde gezichten daarentegen lenen zich voor de meeste haarstijlen en mogen volume aan alle kanten hebben. Je zult je kennis over haarstijlen die bij je gezicht passen moeten opfrissen. Maar wees niet bang om plezier te hebben. Het besluit om een permanent te nemen kan je een onzeker gevoel geven, maar wat kan er nu gebeuren? Als je het niet leuk vind, laat je het er gewoon weer uit halen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Méér over permanenten
 
Méér kapseladvies