Hoe zorg je dat je haarkleur langer houdt?

Haarkleuring
 
Een haarkleur kan je uiterlijk ingrijpend veranderen of kan gebruikt worden om subtiele highlights en scherpte aan je haar te geven. Helaas vervagen alle haarkleuren naarmate de tijd vordert, waardoor het stralende effect dat je haar direct na de behandeling had, vermindert. Het kan verleidelijk zijn om het haar vaker te laten kleuren en zo dit verlies te compenseren, maar regelmatige behandelingen met chemicaliën zullen leiden tot het breken van het haar en haarverlies.
 
Om het vervagen te verminderen, en de noodzaak voor regelmatige nabehandelingen op het haar te vermijden, kun je stappen ondernemen om je haar te helpen de vitaliteit en volheid van de kleur te behouden.
 
1. Kies de juiste kleur en bereidt je haar voor op het kleurproces.
 
Wanneer je kiest voor haar met weinig onderhoud en het regelmatig bijwerken wilt vermijden, kies dan voor een kleur die slechts een paar nuances lichter of donkerder is dan je natuurlijke haarkleur. Omdat het dichter bij je natuurlijke kleur ligt, zal niet alleen het vervagen minder zichtbaar zijn, maar ook de uitgroei zal minder opvallen. Nog een uitstekende manier om het vervagen van de kleuren tot een minimum te beperken is er voor te zorgen dat het haar gezond is voor het gekleurd wordt.
 
Voeg enige dagen voor met het haar kleuren begonnen wordt een diep inwerkende conditioner aan het haar toe en laat dit 10 tot 15 minuten in het haar. Goed doorvoed haar zal een kleur beter opnemen, waardoor het ook langer zal houden. De conditioner behandeling zal ook helpen het haar te beschermen tegen de mogelijke schade die ontstaat door toevoeging van de chemische behandeling.
 
2. Gebruik kleurverbeterende producten
 
Er zijn veel shampoo´s en conditioners op de markt die de kleur kunnen beschermen en hem meer naar voren kunnen halen. Om de noodzaak voor regelmatige kleurbijwerkingen te verminderen, dienen vrouwen die blond of een andere lichte haarkleur hebben een kleurverbeterende shampoo te gebruiken om koperachtige tinten te verminderen en de uitgroei bij de wortels te camoufleren.
 
Brunettes en roodharigen doen er beter aan om kleurverbeterende shampoo´s te gebruiken die de kleur niet alleen ophalen maar ook een beetje kleurstof achterlaten om te compenseren voor de vervaging van de kleur. Kleurverbeterende conditioners zijn geschikt voor vrouwen in elke haarkleur en dragen bij tot het vasthouden van de kleur door de schublaag van het haar glad te maken en door het inbrengen van vocht.
 
Een van de beste manieren om te zorgen dat je kleur fris blijft is te zorgen dat het haar steeds met een conditioner behandeld wordt om uitdroging en schade te voorkomen.
 
Op het haar afgestemde producten
 
Sommige kapsalons bieden kleurverbeterende producten te koop aan die exact zijn afgestemd op je specifieke haarkleur. De kleurverbeterende producten die in de winkels worden verkocht, zijn gericht op een gemiddelde haarkleur, zoals blond, rood of bruin. Maar sommige stylisten kunnen een mengsel bereiden dat precies is afgestemd op de exacte kleur van je haar. Deze mengsels zullen bijdragen aan het op kleur houden van je haar tussen twee bezoeken aan de kapsalon in. Vraag je stylist naar dergelijke mengsels en naar de kosten van zo´n behandeling.
 
3. Andere technieken
 
Wanneer jij je haar laat kleuren, vraag de stylist dan om uitsluitend een permanente haarkleuring te gebruiken. Tijdelijke haarkleuringen zullen veel sneller vervagen dan een permanente verfstof. Het bijwerken van het haar mag alleen toegepast worden bij de wortels en niet over de gehele lengte van het haar. Ook al zul je op een gegeven moment het haar helemaal opnieuw moeten laten kleuren, is het verstandiger de frequentie van het kleuren tot een minimum te beperken om zo min mogelijk schade aan het haar toe te brengen.
 
Gebruik, na dat het haar gekleurd is, geen warme oliebehandelingen of op proteïne gebaseerde conditioners. Zij zullen de kleurstof belemmeren goed in het haar door te dringen en zelfs in staat zijn de toegevoegde kleur aan het haar te onttrekken.
 
Wanneer je het haar wast, vermijdt dan het gebruik van erg warm water. Door de warmte zullen de schubben zich verder openen. Lauw water zal daar tegenover eerder bijdragen aan het vasthouden van een rijke kleurzetting en de oppervlakte van de haar gladder maken door de schubben te sluiten. Ook is het verstandig om buitensporige blootstelling aan zonlicht op het haar te vermijden evenals contact met gechloreerd water (zwemwater), dat zelfs een groene tint op licht gekleurd haar kan veroorzaken.
 
Wanneer je het haar goed voorbereid op het chemische proces, door gebruik te maken van kleurverbeterende producten, en met de grootste zorgvuldigheid je geverfde lokken verzorgt, dan zal jouw kleur zijn volheid en vitaliteit behouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar