Lang haar – Is het al die moeite waard?

Vrouw die haar eigen lang haar afknipt
 
Veel vrouwen hangen vast aan een welbepaald kapsel en blijven dit jarenlang volhouden. Net als bij het breken van een geliefde gewoonte, is het even moeilijk om zichzelf met een andere look te zien en misschien een totaal verschillende lengte.
 
Lang haar werd millennialang geprezen als het symbool van vrouwelijke schoonheid, maar moeten we nu echt doorheen al die moeite om er mooi, begeerlijk en harmonieus uit te zien en zich zo te voelen?
 
Wat in de jaren 60 een teken van bevrijding en bij vele oude culturen een teken van spirituele kracht was, hoeft daarom in onze huidige maatschappij niet hetzelfde te betekenen. Tegenwoordig is het veel meer een statement van bevrijding wanneer iemand de lokken laat knippen en geniet van het makkelijke onderhoud van een ondeugende en sexy korte haarsnit.
 
Twijfelt u nog tussen lang of kort haar, dan vindt u hieronder enkele ideetjes.
 
Kort haar past beter bij een actieve levensstijl. Het dagelijkse onderhoud is snel, pijnloos en voor de meeste moderne korte kapsels erg makkelijk. U hoeft geen knopen uit uw lange haren te kammen.
 
Kledij en juwelen vallen meer op met kort haar. Dit betekent dat het leuker is om accessoires te kiezen bij uw look en om te spelen met veel verschillende leuke mode-items. Lang haar verbergt trendy sjaals en juwelen verdrinken gewoon in volumineuze haren. Lang haar en kragen passen niet goed samen. Vooral wanneer het gaat om een professionele look, dan zijn bloezen met kragen één van de essentiële stukken. Niemand kan een kraag zien onder lang haar, tenzij het in een paardenstaart is. Hetzelfde geldt voor de erg trendy rolkragen en leuke nauwsluitende coltruitjes.
 
Men zou kunnen stellen dat u met lang haar heel wat modefun mist. Natuurlijk zijn er opgestoken haren, haren naar achter getrokken en andere kapsels waarbij het haar uit het gezicht en de nek is, maar wilt u echt elke dag opnieuw al die moeite doen?
 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn eigen haar lang draag, maar steeds vaker ben ik de kortere keuzes aan het overwegen en voel ik trillingen van opwinding wanneer ik gewoon denk aan een klitvrije toekomst. Hebt u ooit al eens geprobeerd om uw haar te borstelen na een ritje in een cabrio, waarbij u uw elastiekje of hoed vergeten was? En wat met het drogen van uw haren na een partijtje fitness of zwemmen? Stelt u zich gewoon eens de nieuwe lichtheid van het bestaan voor!
 
Jaren terug was mijn haar kort en balanceerde ik tussen een vrouwelijk jongenskopje en een bob, waar ik enorm van genoot. Maar dan werkte ik in de echte wereld, had elke dag meetings en zag veel mensen. Nu werk ik van thuis uit en de enige die me ziet tijdens mijn actieve uren is mijn kat, die zich helemaal niet bezighoudt met mijn haar en kledij. De styling bij mij beperkt zich tot een snelle borstelbeurt en dan ofwel een lange vlecht ofwel een losse en erg casual knot. Niet erg modieus en misschien zal het einde van mijn lange haren nabij zijn wanneer ik de volgende gespleten punten ontdek.
 
We vergeten vaak dat we ons haar niet dragen voor het genot en de aantrekkingskracht van anderen, maar dat we dit doen voor onszelf. Verondersteld wordt dat we ons goed voelen en de verzorging en het onderhoud van ons kapsel zouden ons leven niet mogen beheersen, maar zouden moeten makkelijk zijn. Beeld u eens in hoe u zich zou voelen en hoe uw leven zou zijn met een ander en misschien veel korter kapsel. Maak goed geïnformeerde beslissingen, neem uw tijd en u zult verrast zijn door het verschil waar een schaar kan voor zorgen!
 
©Kapsels.net
Foto: Denis Orea/Shutterstock
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel