Lang haar Ė Is het al die moeite waard?

Vrouw die haar eigen lang haar afknipt
Foto: Denis Orea/Shutterstock
Veel vrouwen blijven jarenlang vasthouden aan een bepaald kapsel. Net als bij het doorbreken van een geliefde gewoonte, is het even moeilijk om zichzelf met een andere look te zien en misschien een totaal andere haarlengte uit te proberen.
 
Lang haar werd eeuwenlang geprezen als het symbool van vrouwelijke schoonheid, maar moeten we echt al die moeite doen om er mooi, begeerlijk en harmonieus uit te zien en ons zo te voelen?
 
Wat in de jaren 60 een teken van bevrijding was en in veel oude culturen een teken van spirituele kracht, hoeft in onze huidige maatschappij niet hetzelfde te betekenen. Tegenwoordig is het veel meer een statement van bevrijding wanneer iemand haar lokken laat knippen en geniet van het gemakkelijke onderhoud van een ondeugend en sexy kort kapsel.
 
Als je nog twijfelt tussen lang of kort haar, dan vind je hieronder enkele ideeŽn.
 
Kort haar past beter bij een actieve levensstijl. Het dagelijkse onderhoud is snel, pijnloos en voor de meeste moderne korte kapsels erg makkelijk. Je hoeft geen knopen uit je lange haar te kammen.
 
Kledij en sieraden vallen meer op met kort haar. Dit betekent dat het leuker is om accessoires te kiezen die bij je look passen en om te spelen met verschillende leuke mode-items. Lang haar verstopt trendy sjaals en sieraden gaan gewoon verloren in volumineus haar. Lang haar en kragen gaan niet goed samen. Vooral bij een professionele uitstraling zijn blouses met kragen essentieel. Niemand kan een kraag zien onder lang haar, tenzij het in een paardenstaart zit. Hetzelfde geldt voor trendy rolkragen en leuke aansluitende coltruitjes.
 
Je zou kunnen stellen dat je met lang haar heel wat modetrends mist. Natuurlijk zijn er opsteekkapsels, haar naar achteren getrokken en andere stijlen waarbij het haar uit het gezicht en de nek is, maar wil je echt elke dag al die moeite doen?
 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf lang haar heb, maar steeds vaker overweeg ik kortere opties en voel ik opwinding wanneer ik denk aan een toekomst zonder klitten. Heb je ooit geprobeerd je haar te borstelen na een autoritje waarbij je je elastiekje of hoed was vergeten? En wat dacht je van het drogen van je haar na een partijtje fitness of zwemmen? Stel je gewoon eens voor hoe licht het leven zou zijn!
 
Paardenstaart afknippen - Van lang naar kort haar
Foto's: Pixelshot/Canva
Jaren geleden had ik kort haar en balanceerde ik tussen een vrouwelijk jongenskopje en een bob, waar ik enorm van genoot. Maar toen werkte ik in de echte wereld, had ik elke dag vergaderingen en ontmoette ik veel mensen. Nu werk ik van thuis uit en de enige die me ziet tijdens mijn actieve uren is mijn kat, die zich helemaal niet bezighoudt met mijn haar en kledij. Mijn styling beperkt zich tot een snelle borstelbeurt en dan ofwel een lange vlecht of een losse en erg casual knot. Niet erg modieus en misschien nadert het einde van mijn lange haar wanneer ik de volgende gespleten haarpunten ontdek.
 
We vergeten vaak dat we ons haar niet dragen voor het genot en de aantrekkingskracht van anderen, maar dat we dit voor onszelf doen. We zouden ons goed moeten voelen en de verzorging en het onderhoud van ons kapsel zouden ons leven niet moeten beheersen, maar juist gemakkelijk moeten zijn. Stel je eens voor hoe je je zou voelen en hoe je leven zou zijn met een ander, misschien veel korter kapsel. Neem goed geÔnformeerde beslissingen, neem de tijd en je zult verrast zijn door het verschil dat een schaar kan maken!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel