Kapsels en juwelen combineren

Opsteekkapsel gecombineerd met juwelen en een coltrui
Foto: Alena Ozevora/Shutterstock
Maakt het een verschil uit welke juwelen u draagt? Wees daar maar zeker van! Iets rond uw nek en oren hangen gewoon omdat het blinkt, trendy of duur is, betekent niet automatisch dat dit een goede keuze is en speelt niet steeds in uw voordeel.
 
U deed heel wat inspanning voor het juiste kapsel en vond de perfecte look die past bij uw levensstijl en gelaatstrekken – doe die dan schitteren door het juiste juweel uit te kiezen. Vooral oorringen hebben een grote impact, omdat ze het dichtst zijn bij uw haar en gezicht. Moet u die nu lang en krachtig dragen of eerder klein en elegant?
 
Als u het juiste juweel kiest, dan biedt dit een prachtige finishing touch voor uw kapsel en vestigt dit de aandacht op uw gezicht en haar.
 
Opgestoken haar
 
Tussen alle kapsels zijn het de opsteekkapsels die gewoon schreeuwen om een paar oorringen en een halssnoer. Wanneer uw haar uit uw gezicht is en min of meer ingewikkeld gedrapeerd is rond of gestapeld is op uw hoofd, haal dan het beste boven! Indien het gaat om een feestelijke gelegenheid zoals een trouwfeest, een bal, een formeel feestje of een casual date, dan onderstrepen opsteekkapsels uw vrouwelijkheid. Ze zijn romantisch en zelfs geweldig.
 
Uw juwelen zullen gezien worden en zullen deel uitmaken van de totale look. Lange kroonluchter oorbellen, grote creaties uit bergkristal of – afhankelijk van het budget – diamanten krijgen hun kans om te schitteren. Er is geen nood aan nederigheid of terughoudendheid.
 
Draagt u een modern opsteekkapsel, kies dan voor scherpe moderne oorringen of iets wat geometrisch en krachtig is uit de jaren 60 en 70. Voor traditionele, klassieke looks zult u de ster van de avond zijn met uw erfstukken en mooie vintage juwelen.
 
Kort kapsel gecombineerd met oorringen - Pixiesnit
Afbeelding: AI-illustratie
Kort haar
 
Net als opsteekkapsels moeten korte haarsnitten de oorlellen bloot laten en heel wat ruimte laten voor snuisterijen. Hou in gedachten dat er minder volume is en dat de meeste korte snitten een aparte uitdrukking hebben, van sportief tot modern, punk of wild. Om het beste te halen uit de combinatie van haar en juweel is het belangrijkste woord “evenwicht”. Hou uw juwelen in dezelfde geest als uw algemene look.
 
Overdreven krachtige en lange oorringen bijvoorbeeld zullen de aandacht wegleiden van de fijne lijnen van uw haarsnit en eveneens van uw gezicht. Hou het subtiel en denk eraan dat in sommige gevallen “less” écht “more” is. Bolvormige oorringen en ronde oorbellen passen uitstekend bij veel korte kapsels. Voor een klassieke look evenaart niets een eenvoudige parel in beide oren.
 
Halflang haar
 
Met een haarlengte ergens tussen kin en schouders kunt u zowat elk soort juweel dragen dat u leuk vindt. Krachtig of delicaat – alles hangt af van u en van de gelegenheid. Om uw oorringen méér te doen opvallen, probeert u uw haar achter het oor te steken of gebruikt u kleine haarclips om het naar achter te houden. Een interessante manier om uw bob langer te doen lijken, is het dragen van oorbellen die tot onder de kniplijn komen.
 
Kort kapsel gecombineerd met oorringen - Pixiesnit
Afbeelding: AI-illustratie
Lang haar
 
Juwelen combineren met lang haar kan moeilijk zijn. Elk soort oorring heeft namelijk de neiging om “opgeslokt” te worden door uw haar, tenzij u een kapsel kiest dat het haar uit het gezicht en achter de oren houdt. Lange kroonluchter oorbellen of andere oorringen die bestaan uit verschillende stukjes en rijen hebben zelfs de neiging om verward te raken en dit is helemaal niet leuk.
 
Wanneer u uw haar los draagt, kies dan oorringen die krachtig genoeg zijn om gezien te worden, maar die ook een glad oppervlak hebben. Grote ronde oorbellen zijn een goede keuze. U kunt ook opteren voor slingers uit metaal, kunstglas of iets anders wat het haar niet belemmert.
 
Doe de kleur passen
 
Zoek uit of uw huidtype het best werkt met goud of met zilver. Kies de kleur van edelstenen, parels en bergkristallen zodat die bij uw ogen of haar past. Stel u een korte haarsnit voor bij een dame met groene ogen. Korte bolvormige oorringen uit smaragd zouden haar spectaculair goed staan.
 
Roodharigen halen ook voordeel uit groene of blauwe stenen, terwijl robijn of granaat overweldigd zouden zijn door de kleur van het haar. Blondjes staan uitstekend met lichtere kleuren zoals aquamarijn, turkoois, kwarts, maansteen en diamant. Bruin en zwart haar doen fel gekleurde stenen zoals robijn, amethist, saffier, opaal of topaas schitteren.
 
Grote ronde oorbellen om met kort haar te dragen
Foto: Rafael Barros/Pexels
Steil en krullend haar
 
Probeer oorbellen te vinden die het tegenovergestelde zijn van uw haartextuur. Krullend haar zou gebogen, grillige oorringen in het niets doen verdwijnen, maar accentueert rechte lijnen en gladde oppervlakken. Om de rechte lijnen van uw steile haar te doen uitkomen, draagt u best ingewikkelde en grillige slingers en kroonluchter oorbellen.
 
En wat met het halssnoer?
 
Dezelfde ideeën in verband met stijl en kleur kunt u ook toepassen op uw halsketting. Wanneer u oorringen en een halssnoer combineert, zorg er dan voor dat ze niet allebei van het krachtige en opvallende soort zijn. Dit zou overkill zijn. Kies voor ofwel een adembenemend halssnoer ofwel voor grote oorringen en hou het andere juweel zacht of draag slechts één van beide. Het is net zoals met make-up: opteert u voor opvallende oogschaduw, hou de lippenstift dan neutraal en vice versa.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De beste kapsels om met een bril te combineren