Hoe een fake bob maken

Valse bob of faux bob voor en na
 
Veel dames met lang haar denken vaak aan kiezen voor een kortere bobsnit, maar beseffen dat het een groot engagement is om je haar te laten knippen. En soms willen ze dit engagement niet echt aangaan, maar willen ze gewoon een verandering voor een korte periode.
 
Misschien willen ze een korter kapsel voor een feestje of willen ze een onschuldige grap uithalen met een partner die houdt van langer haar. Wat ook de reden is, soms is korter wenselijk.
 
In dit artikel dus een trucje om je de look van een kort bobkapsel te laten creŽren zonder lengteverlies. Dit heet een ďvalse bobĒ (fake bob, faux bob of nepbob) en het is tamelijk eenvoudig te maken, alhoewel het wat tijd en geduld kan vergen om de betrokken techniek onder de knie te krijgen.
 
Volgende techniek werkt vooral goed bij lang haar dat in een stomp kapsel geknipt werd, maar lukt ook bij gelaagd haar. Je hebt gewoon enkele bijkomende handelingen nodig om het uiterlijk van korter haar te imiteren. Deze stylingtechniek is ook erg geschikt voor steile haartypes, alhoewel hij ook lukt bij een golvende en matige krul. Erg krullend haar zal echter eerst gestraightened moeten worden om deze techniek makkelijker beheersbaar te maken.
 
Wat je nodig hebt:
 
Hieronder een lijstje met zaken die je nodig hebt om het creŽren van dergelijk fake bobkapsel zo makkelijk mogelijk te maken:
 
• Borstel
• Puntkam
• Steiltang
• Gladmakend serum/beschermend product
• Haarklemmen
• Schuifspelden (veel)
• Paardenstaartelastiekje
 
Optioneel:
 
• Krultang
• Volume-/stylingproduct
 
Om te starten:
 
Je moet starten met schoon, droog haar. Als het haar net gewassen werd of erg fijn qua textuur is, gebruik je misschien best een volumeproduct of stylingproduct om wat volheid toe te voegen of het haar een beetje grip te geven.
 
Hoe een valse bob of fake bob maken
 
Gebruik je steiltang om het haar glad te maken, waarbij je werkt met kleine segmenten, tot alle haren steil zijn. Eens het haar steil en opnieuw koel is, doorborstel je het grondig tot het glad en klitvrij is.
 
Daarna zonder je de bovenste sectie haar af door al het haar van voor en boven de oren samen te nemen, waarbij je een gehoekte lijn volgt richting kruin van het hoofd. Draai het haar en maak het uit de weg vast met een haarklem.
 
Verzamel het overblijvende haar en draai het in een compacte knotvorm onderaan de nek, net onder het achterhoofdsbeen. Maak deze kleine knot zorgvuldig en stevig op zijn plaats vast met schuifspelden. OPMERKING: zorg ervoor dat je deze kleine verzameling haar volledig vastmaakt, want dit zal het fixeerpunt worden voor de rest van het haar.
 
Laat de bovenste sectie haar naar beneden en doorborstel die zorgvuldig om het haar opnieuw glad te maken. Trek het haar in een lage paardenstaart. Verzamel het haar en maak het vast met een paardenstaartelastiekje. Zorg ervoor dat je het elastiekje naar beneden trekt langs de haarlengte, zodat het haar voldoende lengte heeft boven het verzamelpunt om naar onder te kunnen gebogen worden om het uiteinde van de paardenstaart vast te maken aan het zorgvuldig gecreŽerde fixeerpunt.
 
Werk de look af door de plukjes haar (gewoonlijk de voorste randjes) te nemen die nog steeds vrij hangen en die onder de rest van het haar te steken en vast te spelden. Zijn die plukjes tť kort om vastgespeld te worden en zich te vermengen met de rest van het haar, dan kan je ze gladmaken in een hoek en achter je oren steken.
 
Als bijkomend stukje camouflage kan je een diadeem gebruiken om deze voorste plukjes haar vast te maken en verder de indruk van een bobkapsel te versterken.
 
Wanneer je haar gelaagd is en je merkt dat er andere haartjes dan de voorste nog steeds loszitten wanneer de valse bob gecreŽerd is, kan je bovendien je steiltang gebruiken om die haartjes glad te maken en de rest van het haar te doen volgen Ė waarbij je een gladde finish creŽert. Of in sommige gevallen kan je deze overblijvende oppervlaktelaagjes gewoon nemen en je krultang gebruiken om overal rond het hoofd krulletjes te creŽren als versiering en de illusie van een krullende bobsnit te creŽren.
 
Het afgewerkte kapsel zal verschillen afhankelijk van je specifieke haartype en initiŽle snit, maar het algemene effect is er ťťn dat erg bevredigend zou moeten zijn en je kan helpen om een kort bobkapsel te creŽren dat echt verschillend is van je gewoonlijke lange haar, zonder je haar te knippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hulpmiddelen voor het stylen: tips en trucjes