Hulpmiddelen voor het stylen: tips en trucjes

Haar stylen met haardroger en ronde borstel
 
Wanneer je vandaag de dag kijkt naar het uitgebreide assortiment aan hulpmiddelen en apparaten die voorhanden zijn om je te helpen het haar te stylen, dan is het niet verwonderlijk dat je soms wat in de war raakt. Wat heb ik nodig? Zal dit geschikt zijn voor mijn haar? Waarvoor is DIT ding nu weer?
 
Er zijn talloze hulpmiddelen die ontworpen zijn om je te helpen bij het krullen, aanbrengen van slagen, gladder maken of het steil maken van je haar. In dit artikel vind je een basisuitleg over de beschikbare hulpmiddelen, waar ze het best voor gebruikt kunnen worden en hoe ze toegepast moeten worden.
 
Kammen en borstels:
 
Veel mensen kennen nog steeds de basisprincipes niet achter de verschillende beschikbare kammen en borstels. Hier volgt een snelle inleiding.
 
Grove kammen hebben tanden die wat wijder uit elkaar staan en zijn ontworpen om handdoekdroog haar te ontklitten en glad te kammen. Gebruik voor de beste resultaten een ontklittingsspray of laat de conditioner in het handdoekdroge haar zitten voor je het uitkamt.
 
Fijne kammen hebben tanden die dichter op elkaar staan en worden gebruikt om kort haar modellen of steil haar in model te brengen.
 
De gedachtegang achter borstels is dezelfde, maar hierin bestaan meer varianten.
 
Een föhnborstel heeft meerdere rijen tanden die wijd uit elkaar staan op een basis met luchtgaten of sleuven, zodat de blaaslucht gemakkelijk kan circuleren. Föhnborstels zijn, het woord zegt het al, speciaal ontworpen om samen met een föhn gebruikt te worden en zo gemakkelijker controle over het haar te hebben.
 
Ronde of halfronde borstels hebben rondom tanden of tanden op een halfronde basis en zijn ontworpen om tijdens het föhnen zachte krullen aan het model toe te voegen.
 
Platte borstels hebben tanden op een platte ondergrond en worden gebruikt om met de föhn gedroogd en steil gemaakt haar soepel en vlak te houden. Haren borstels hebben natuurlijke of synthetische haren in plaats van tanden en worden gebruikt als finishing touch en om het haar zachter te maken. Ook wordt dit soort borstels gebruikt om natuurlijke oliën over het haar te verspreiden of om de hoofdhuid te masseren en zo bij te dragen aan gezond haar en een gezonde hoofdhuid.
 
En nu de andere basisuitrusting voor het stylen.
 
Haardrogers:
 
De haardrogers die in de hand gehouden kunnen worden, zoals de föhn, zijn niet meer weg te denken uit de haarverzorging. Dit gereedschap is ontworpen om zeer gericht verwarmde luchtstromen voort te brengen om het haar snel en efficiënt te drogen. Een goede föhn wordt geleverd met zowel een geknepen hulpstuk als een diffuser. Het geknepen hulpstuk is speciaal ontworpen om de luchtstroom te versmallen en zo nog gerichter te kunnen werken. Het wordt meestal gebruikt om het haar steil of glooiend te maken.
 
Door het meer richten van de luchtstroom wordt het risico van kroezen of pluizen tot een minimum teruggebracht. Het diffuser hulpstuk is ontworpen om de gerichte luchtstroom te verzachten en te verdelen, zodat de warme lucht op een zeer milde wijze het haar bereikt. De diffuser wordt dan ook het meest toegepast om gekruld haar te drogen zonder dat de krullen hierdoor verwijderd worden.
 
Tips:
 
Tip 1: Gebruik bij het föhnen vooraf ALTIJD een goede beschermende oconditioner.
 
Tip 2: Richt de luchtstroom in principe altijd langs de haarschacht naar de haarpunten toe. Het risico dat de luchtstroom zo de opperhuid van de haar ruwer maakt, wordt hiermee tot een minimum beperkt. Het haar zal er hierdoor zachter uitzien. Een uitzondering hierop vormt het rechtstandig föhnen van het haar bij de wortels om meer volume te geven.
 
Tip 3: Houdt de luchtstroom in beweging en houdt de föhn altijd minimaal 15-20 cm van het haar af. De meeste oorzaken van beschadigd haar liggen in het feit dat het haar te lang wordt blootgesteld aan de warme luchtstroom.
 
Volgende pagina