U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Stijltangen en zwangerschap

Vraag: Is het veilig om stijltangen te gebruiken tijdens de zwangerschap?
 
Antwoord: Natuurlijk. De meeste problemen die zwangere vrouwen ondervinden bij het stylen van het haar zijn het resultaat van chemische toepassingen. Geneesmiddelen en hormonen zullen namelijk de manier waarop het haar reageert op chemische toepassingen wijzigen.
 
Stijltangen, krultangen, warmterollers en f÷hns zorgen voor fysische veranderingen van het haar tijdens het stylen en worden daardoor minder be´nvloed door chemische veranderingen in het lichaam.
 
Bij een permanent of chemische straightener gaat het haar krullen of steil hangen doordat de gebruikte chemicaliŰn de chemische bindingen (disulfide bindingen) van het haar verbreken en die in de nieuwe gewenste vorm brengen. Bij een warmtetoepassing echter verbreekt de tool de fysische bindingen (de zout en waterstof bindingen) van het haar door het gebruik van warmte. Wanneer het haar opnieuw afkoelt, hervormen de bindingen zich in de nieuwe, gewenste vorm en zo blijft het haar krullend of steil zoals de bedoeling was.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact