U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Zilvergrijs haar krijgen

Vraag: Hoe lang duurt het om zilvergrijs haar te krijgen? Ik ben niet zeker hoe het proces in zijn werk gaat. Kunt u wat uitleg geven?
 
Antwoord: Uw vraag is niet echt duidelijk … Grijs worden kan op natuurlijke wijze gebeuren (door het verouderen), maar u kunt uw haar ook grijs laten verven. Ik zal beide zaken uitleggen.
 
Sommige mensen worden grijs op erg jonge leeftijd … sommigen treffen zelfs grijze haartjes aan vooraleer ze twintig jaar zijn! De meeste mensen beginnen grijs te worden wanneer ze bijna veertig zijn. Er bestaat geen duidelijke maatstaf om te bepalen hoe en wanneer u grijs zult worden. Mensen die van nature donker haar hebben, merken dat ze erg stapsgewijs grijs worden en hebben een “zout en peper” mix van lichte en donkere grijze haren.
 
Zilvergrijs haar

Wanneer iemand veroudert, zullen de lichtgrijze haren toenemen tot al het haar grijs is Mensen die van nature donker haar hebben, zullen uiteindelijk een grijze kleur bekomen die donkerder is dan mensen die van nature licht haar hadden. Die laatste zullen dat zilvergrijze haar hebben waar u naar verwijst. Hebt u donkerder grijs haar, dan kunt u dat altijd verhelderen en wassen met een zilvershampoo om die lichte, zachte grijze tint te versterken.
 
Verwijst u naar een geverfde of artificiële zilvergrijze kleur, dan ziet het proces er duidelijk heel anders uit. Zilvergrijs of super licht askleurig haar is erg in op dit moment (alhoewel deze haarkleur eigenlijk ook nooit echt uit de mode is).
 
In dit geval hangt alles lichtjes af van hoe uw natuurlijke haarkleur is. Hebt u reeds erg licht haar met askleurige ondertoon, dan kunt u uw haar gewoon in het kapsalon laten behandelen met een paarse spoeling of semipermanente kleuring met as- of pareltoon. Die hebben gewoonlijk een intense violette ondertoon, wat het haar die zilvergrijze kleur geeft.
 
Hebt u donker haar, dan zal u dat eerst moeten laten bleken om de kleur van het haar te verhelderen. Denk eraan dat dit erg schadelijk kan zijn voor uw haar wanneer u dit thuis doet. Zelfs in een professioneel kapsalon zal er een zekere mate van beschadiging zijn. U zult ook de juiste producten moeten kopen om uw gebleekte haar te verzorgen.
 
Eens het haar voldoende gebleekt is, zal de kapper de toner kunnen aanbrengen om een zilvergrijze kleur te bekomen. Hou in gedachten dat hoe donkerder uw haar van nature is, hoe vaker u uw uitgroei zult moeten laten verven.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Het verschil tussen grijs en wit haar
 
Hoe komt het dat haar grijs wordt?
 
Grijs worden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact