Nylon kleding en statisch haar

Nylon kleding - Truitje van polyamide of polyester
Foto: Nikuwka/Shutterstock
Vraag: Er zit statische elektriciteit op mijn haar als ik nylon kleding over mijn hoofd trek en het duurt lang voordat deze statische elektriciteit weg is. Ik draag graag glanzende blouses en coltruitjes van polyamide en polyester, maar ik haat het als mijn haar statisch wordt.
 
Hoe kan ik de statische elektriciteit voorkomen? Heb ik een bepaald haarproduct nodig om statische elektriciteit door het aantrekken van kleding te voorkomen of moet ik mijn kleding behandelen?

 
Antwoord: Nou, het behandelen van je kleding is een goede optie wanneer je afkerig bent van het gebruik van te veel producten op je haar. Er zijn antistatische sprays verkrijgbaar en de meeste wasverzachters bieden ook antistatische bescherming.
 
Er bestaat echter een eenvoudig haarproduct dat geweldig is om statische elektriciteit te bestrijden: haarlak. Nadat je je kleding die statische elektriciteit veroorzaakt hebt aangetrokken, breng je gewoon een heel lichte verneveling van haarlak aan (aerosol werkt het beste) op je haar, laat je het drogen en doorborstel je je haar om eventuele stijfheid te verwijderen.
 
Je kan ook lichtgewicht haarproducten op siliconenbasis gebruiken om je haar te isoleren tegen statische lading. Onthoud dat als je dergelijke producten op droog haar aanbrengt, je voorzichtig moet zijn. Te veel haarproduct zorgt voor een olieachtig uitzicht en gevoel.
 
Nog even voor de volledigheid: je schrijft dat je statische elektriciteit problemen hebt met nylon kleding van polyamide en polyester. Polyamide is een andere (technische) naam voor nylon. Nylon en polyamide zijn dezelfde stof. Polyester is ook een synthetische stof, maar het is niet precies hetzelfde als nylon en wordt op een andere manier vervaardigd. Polyester ziet er hetzelfde uit en voelt bijna hetzelfde aan als nylon (polyamide). Dit is voor sommigen verwarrend.
 
Kleding gemaakt van polyamide en polyester heeft veel voordelen en ik kan begrijpen dat je het graag draagt. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze stofjes. Zowel polyamide als polyester nemen weinig vocht op, drogen snel, zijn kreukvrij, licht, soepel en comfortabel om te dragen. En dan is er nog het mooie visuele aspect door de glans.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Statisch haar
 
Elektrisch geladen haar na het wassen