U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Elektrisch geladen haar

Vraag: Mijn haar is elektrisch geladen na het wassen en zo wordt het moeilijk om het te kammen. Bestaat er hiervoor een makkelijke oplossing?
 
Antwoord: Veel mensen ondervinden problemen met statische elektriciteit in hun haar, vooral dan tijdens de wintermaanden. Drogere lucht, extra kledij en de wrijving die ontstaat wanneer u beweegt in deze omgevingen, zorgen voor heel wat statische elektriciteit. En het drogen van het haar kan daartoe bijdragen.
 
U kunt dit bestrijden door een gladmakend serum op uw haar te gebruiken nadat u het met de handdoek gedroogd hebt, maar vooraleer u het föhnt. Dit helpt om een laagje te leggen op de haarschacht (met silicone en/of afgeleide producten) en om vocht in te sluiten, wat ervoor zorgt dat uw haar gladder en beter onder controle te houden is.
 
En voor problemen met statische elektriciteit die ontstaat in de loop van de dag, bestaat er een oude remedie: neem een borstel en spuit lichtjes haarlak op het haar; kam die door het droge, statisch geladen haar. Dit zal helpen om de haarschacht te isoleren en het haar te ontladen om het zo te kalmeren.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact