Rechte pony en er ouder uitzien

Kapsel met een goed geknipte pony
Foto: Depositphotos
Vraag: Zorgt een rechte pony ervoor dat u er ouder uitziet?
 
Antwoord: Een rechte pony is een erg eigentijdse look, maar in essentie nogal hard. Het is een erg “strenge” look, die er goed uitziet bij bepaalde mensen vooral wanneer gekozen wordt voor een uiterst gladde en chique look. Maar bij de meeste mensen ziet dit er vreselijk uit naar mijn mening.
 
Naarmate de lengte van de pony afneemt, wordt de look strenger. Dit kan prachtig ogen in combinatie met een creatieve snit of wanneer net die strenge eigentijdse chique look beoogd wordt. In elk geval is een strenge eigentijdse chique look haast nooit een goed look voor een rijpe dame. Veel modeontwerpers zouden mij waarschijnlijk voor deze mening overboord gooien, maar ik hou voet bij stuk.
 
Om uw vraag te beantwoorden: in essentie, ja, een rechte pony zal u ouder maken, behalve wanneer u tussen de 3 en 17 jaar oud bent. De inherente reden hiervoor is dat zo’n pony het gezicht hard doet lijken, wat u onbewust ouder zal doen ogen, vooral wanneer u een rijpe dame bent.
 
Neem nu gitzwart haar bijvoorbeeld. Bij een jonge vrouw tussen de 18 en 25 jaar kan dit er echt cool uitzien, vooral wanneer ze ijsblauwe ogen en een lichte huidskleur heeft met bijzonder aantrekkelijke gelaatstrekken. In dit geval ziet het kapsel eruit als modieuze avant-garde. Maar voor een vrouw van 40 of 50 jaar zou dit kapsel er waarschijnlijk afschuwelijk uitzien. Toegegeven, er zijn uitzonderingen. Cher staat nog steeds met zoiets.
 
De reden hiervoor is dat zwart haar de neiging heeft om er hard uit te zien. Het kan een goede look zijn voor een jonger iemand, maar artificieel zwart haar wordt gewoonlijk afgeraden. Hard en streng maken iemand gewoonlijk ouder, vervallen en afgeleefd. Ditzelfde concept geldt voor een massieve pony die recht over het gezicht valt.
 
Piekerige pony’s met een lichte of zelfs overdreven buiging verzachten normaal gezien het gezicht en hebben een jeugdig effect op het gezicht. Langere pony’s ogen ook zachter dan korte pony’s. Bekijk maar eens de meeste rijpe Hollywood schoonheden met lang of kort haar. De meesten onder hen hebben een langere piekerige pony die hun gezicht omkadert. Het haar kreeg vaak textuur om de haarlijn te omzomen rond het gezicht, helemaal naar beneden tot op lengte van jukbeen of kin. Dit komt doordat zo’n pony het gezicht van een dame zachter maakt en er elegant en chic uitziet, wat eveneens bijdraagt tot een jeugdig effect.
 
Langere pony’s laten eveneens een meer veelzijdig effect toe. U kunt die ofwel dragen om uw gezicht te omkaderen, ofwel kunt u die opzij kammen of naar de achterkant van uw gezicht kammen voor een meer open, frisse look indien uw leeftijd dit toelaat. Zelfs al is uw pony recht over uw voorhoofd geknipt, dan nog kunt u aan de kapper vragen om die uit te dunnen met een uitdunschaar, een scheermes of een andere kniptechniek. Zo kunt u nog steeds uw pony over uw voorhoofd dragen, maar die zal er veel zachter en piekeriger uitzien. De lijn van de pony is dan niet zo massief of streng, dus wordt automatisch de hele look verzacht.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Tips voor een betere pony
 
De verschillende soorten pony´s